Суддя шоу "МастерШеф" Володимир Ярославський поділився рецептом незвичайного кетчупу

Читать на русском
Автор
Як приготувати соус зі слив
Як приготувати соус зі слив. Фото pexels.com

Кулінар зазначає, що сливи надають кетчупу особливі нотки смаку.

Кетчуп — це соус з томатів і прянощів. Всі так звикли і всім так нормально. А що якщо приготувати його зі слив?

Таким незвичайним рецептом популярного соусу у себе на сторінці в Інстаграм поділився суддя кулінарного шоу "МастерШеф", кухар і ресторатор Володимир Ярославський.

"Кетчуп зі слив! Чому кетчуп — тому що з відповідним ароматом і з дуже схожим смаком, і навіть за кольором схожий" — уточнює Ярославський.

Кетчуп зі слив: інгредієнти

  • 700г очищених слив сорту "Угорка"
  • 200г томатів червоних
  • 3 зубки часнику
  • 70г цукру
  • 3 столові ложки оцту з сидру (Можна замінити на яблучний або винний)
  • Сіль за смаком
  • 50г води
  • Розмарин і чебрець — трохи
  • Кориця — велика паличка
  • Гвоздика — 15 шт
  • Мелений імбир — за бажанням
  • Чорний і запашний перець
  • Паприка.

Кетчуп зі слив: приготування

  1. Очистіть сливи від кісточок і покладіть в сотейник. Додайте томати шматочками, часник, цукор, оцет, сіль, воду, розмарин і чебрець. Також покладіть паличку кориці.
  2. Поставте все на плиту на середній вогонь, доведіть до кипіння і тушкуйте на маленькому вогні приблизно 45 хвилин, періодично помішуючи.
  3. Коли все уварилось і зменшилось майже вдвічі, приберіть корицю і трави, і перебийте суміш блендером — в однорідну масу.
  4. Обов’язково перетріть все через сито.
  5. Додайте спеції, що залишилися.

Раніше "Телеграф" публікував рецепт смачного і корисного гарбузового пирога.