Як приготувати торт без духовки за 20 хвилин: рецепт нашвидкоруч

Читать на русском
Автор
2860
Млинецевий торт виходить ще ніжнішим за звичайний
Млинецевий торт виходить ще ніжнішим за звичайний. Фото zira.uz

Приготування торта на сковороді займає кілька хвилин.

Жодне новорічне гуляння не обходиться без смачного десерту. А що може бути більш святковим, ніж яскравий та смачний торт? Щоправда, є у цієї страви один невеликий мінус — він довго готується, а хто ж захоче перед Новим роком провести півдня біля плити? На щастя, саме для цього і були придумані легкі торти, які можна випікати на сковороді і займе не більше 20-ти хвилин.

Рецептом ніжного торта на сковороді у своєму інстаграмі поділилася фуд-блогер liza_tasty.

Рецепт торта на сковороді

Інгредієнти для коржів:

  • 250 г борошна (у мене пшеничне в/с)
  • підсолоджувач за смаком (або 50-100 г цукру, я люблю, коли в міру солодко)
  • 3 ст.л какао порошку
  • 2 яйця
  • 150 мл молока
  • 100 мл окропу
  • 30 мл рослинної олії
  • 1 ч.л соди гашеної оцтом

Для крему

  • підсолоджувач за смаком (у мене 3 ст.л меду)
  • 150 мл вершків 33% (для збивання)
  • 500 г м’якого сиру

Спосіб приготування:

  1. Змішайте борошно з підсолоджувачем та какао-порошком.
  2. Додайте яйця і молоко, гашену соду, олію і перемішайте, щоб не було грудочок. Додайте окріп і ще раз перемішайте.
  3. Випікайте коржі на сковороді (~20 см) із двох боків під кришкою на середньому вогні.
  4. Усі інгредієнти для крему збийте міксером.
  5. Остиглі коржі перемажте кремом. Один з коржів подрібніть у блендері та посипте готовий торт крихтою. Залиште в холодильнику просочитися щонайменше на 3 години, а краще на ніч.

Раніше "Телеграф" публікував рецепт яскравих новорічних закусок, які прикрасять будь-який святковий стіл.