Як приготувати домашню сметану всього за годину: потрібно лише два інгредієнти
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Сметана за цим рецептом трохи втрачає корисні властивості, зате зберігається довше.
Жодна магазинна сметана не зрівняється з домашньою, приготовленою своїми руками. Щобільше, так вона не тільки смачніша, а й корисніша. Якщо ви любитель поласувати сирниками або варениками зі сметанкою, пропонуємо вам приготувати "соус" самостійно. Все, що вам потрібно, це година часу і два доступні інгредієнти.
Рецептом домашньої сметани поділився портал "Так просто".
Домашня сметана: рецепт
Складові:
- 1 л. молока
- 3 ст. закваски
Спосіб приготування:
- У літрову банку налийте молоко жирністю 3,5 або 4,5%. Поставте банку в каструлю, на дно якої покладіть махровий рушник. Після цього налийте в каструлю воду так, щоб вона покривала майже всю банку з молоком.
- Доведіть воду до кипіння. Слідкуйте, щоб молоко теж підігрілося, але не закипіло.
- Після цього дістаньте банку з каструлі і охолодіть її до кімнатної температури. І додайте в молоко 3 ст. л. закваски. Перемішайте суміш і залиште під кришкою на 45 хвилин остигати.
- Процідіть отримане через марлю та готове.
Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати пиріжки, які не черствітимуть.