Пончики за п’ять хвилин: навіть тіста торкатися не треба (відео)

Читать на русском
Автор
17499
Хитрий трюк
Хитрий трюк. Фото ukr.media

Просто складіть продукти в пакет

Всі люблять пончики, але ніхто не любить їх готувати. Класичний рецепт передбачає не лише смаження, а й замішування дріжджового тіста. Але є один трюк, за допомогою якого можна зробити все легко та швидко.

Рецептом поділились на порталі Ukr.media. Головний трюк полягає у тому, щоб використати зіп-пакет.

Інгредієнти:

  • 240 гр. борошно
  • 300 мл теплої води
  • 1 щіпка солі
  • 1 ч. л. сухих дріжджів
  • 3-4 ст. л. цукрової пудри
  • 1/2 ч. л. кориці

Рецепт покроково:

  1. У чистому зіп-пакеті змішайте теплу воду, борошно, сіль і дріжджі. Перемішайте просто в пакеті, закрийте зіп-застібку, накрийте пакет рушником і залиште на 40 хвилин.
  2. В цей час, поки дріжджі активуються, можете спокійно йти займатись своїми справами. Вашої присутності цей процес не вимагає. Тільки за 7-10 хвилин до завершення цього часу поставте розігріватись олію для фритюру.
  3. Коли час сплине, дістаньте пакет. Долонею відсуньте тісто від його дна приблизно на 1 см, та зробіть два маленьких трикутних надрізи ножицями.
  4. Повільно натискаючи на пакет, вичавлюйте кульки тіста просто у фритюр. Допоможіть їм впасти в олію за допомогою виделки, шпажки або тупого боку ножа.
  5. Смажте до золотистої скоринки. Поступово виловлюйте готові пончики з олії та перекладайте на паперовий рушник, щоб він увібрав зайвий жир.
  6. Готові пончики перекладіть в пакет з цукровою пудрою і корицею, закрийте і потрясіть.

Все готово, і найголовніше — ви навіть рук не забруднили. Ще один рецепт з цього ж розряду — насипний пиріг за рецептом наших бабусь.