Як у мами, але з секретом: рецепт ватрушок з незвичайною начинкою

Читать на русском
Автор
Ватрушка з м’ясом
Ватрушка з м’ясом. Фото spektrnews.in.ua

Ви будете несподівано здивовані

Улюблена мамина випічка – скільки спогадів із нею пов’язано. Як можна забути мамине смачне печиво, або неперевершений тертий пиріг?

А пам’ятаєте її ватрушки? З нетерпінням чекали, доки вони нарешті приготуються, мама дістане їх із духовки й можна "непомітно" взяти одну. А що, якщо пригадати дитинство та зпекти їх? Тільки поекспериментувати разом із Сookorama.com.ua та зробити їх з іншою начинкою.

Як приготувати ватрушку з м’ясом?

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно — 350 гр;
  • дріжджі пресовані – 30 г;
  • молоко 2,5% — 100 мл;
  • цукор – 40 г;
  • маргарин — 50 гр;
  • сметана 20% — 70 гр;
  • яйце – 1 шт.

Для начинки:

  • куряче філе – 400 гр;
  • цибуля – 1 шт.;
  • олія вершкове – 50 гр;
  • сіль, перець чорний мелений – до смаку.

Для заливання:

  • сметана – 100 мл;
  • сіль на смак.

Спосіб приготування:

  1. Готуємо тісто. Для цього в тепле молоко додаємо 0,5 ч. ложки цукру, 2-3 ч. ложки борошна. Розмішуємо, накриваємо рушником, залишаємо на 30-40 хвилин у тепле місце до появи "шапки".
  2. Борошно просіюємо, додаємо сіль, цукор, пом’якшений потертий на великій тертці маргарин і вливаємо сметану. Тісто розтираємо у велику крихту.
  3. З’єднуємо тісто з опарою та вимішуємо. Накриваємо рушником, даємо постояти 10-15 хвилин у теплому місці та знову добре вимішуємо.
  4. Для начинки відварюємо філе, підсмажуємо до золотистого кольору на олії цибулю. М’ясо подрібнюємо блендером, додаємо цибулю, вершкове масло, солимо і перчимо до смаку.
  5. Тісто розгортаємо у прямокутний пласт товщиною 1 см. Зверху розміщуємо начинку. Згортаємо рулетом, широкий край защипуємо, ріжемо кружальцями завтовшки 1,5 см.
  6. Деко застилаємо пергаментним папером і змащуємо соняшниковою олією. Розміщуємо ватрушку з м’ясом, даємо тісту піднятися. Ватрушки необхідно змастити збитим яйцем і посадити в розігріту до 180 ° С духовку. Випікаємо 30 хвилин.
  7. Готові булочки з м’ясом змащуємо сметанною заливкою, накриваємо кришкою та даємо настоятися.

Якщо захотілося ще поностальгувати, "Телеграф" підготував рецепт приголомшливої "Картоплі" до чаю. Смачного!