З ним ви забудете про інші страви: рецепт незвичайного горіхового крем-супу
- Автор
- Дата публікації
- Автор
До речі, рецепт можна змінювати на власний смак.
Супи посідають особливе місце на нашій кухні. Незважаючи на своє французьке походження, ця страва стала повсякденною в нашому житті. Дуже і взимку ми готовим ситні супи, що зігрівають, а влітку можемо освіжитися цією стравою.
Сьогодні ми приготуємо незвичайний горіховий крем-суп — він відрізняється від тих, що ми звикли їсти на обід. За рецептом Shuba.life у ньому є також чорнослив, цукор та мед, кориця та молоко. Але це не привід вимикати фантазію – ви можете додати щось своє. А їсти його можна як у гарячому, так і холодному вигляді.
Як приготувати горіховий крем-суп.
Інгредієнти на 3 порції:
- волоські горіхи очищені – 300 г;
- молоко – 600 мл;
- чорнослив – 60 г;
- крохмаль – 30 г;
- цукор – 50 г;
- мед рідкий – 30 г;
- кориця мелена – 5 г.
Спосіб приготування:
- Чорнослив залийте окропом на 5 хвилин, потім наріжте соломкою. Ядра горіхів підсушіть на сухій сковороді, подрібніть у блендері.
- У каструлю налийте 400 мл молока, доведіть до кипіння, додайте цукор, горіхи та чорнослив. Перемішайте та варіть 5 хвилин.
- Молоко, що залишилося, змішайте з крохмалем і влийте тоненькою цівкою в каструлю, безперервно помішуючи. Варіть ще 5 хв. Заправте медом та корицею і подавайте.
А до супу можна приготувати неймовірний пиріг із капустою. Так ситно та смачно пообідавши, ви забудете про їжу до самої вечері.