Гості вишикуються в чергу: рецепт найніжнішого паштету з печінки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Простий та швидкий рецепт
Паштет з печінки — це страва, що майже не має специфічного присмаку, тому його часто їдять навіть люди, які зазвичай не в захваті від субпродуктів і яким би не сподобались, приміром, котлети з печінки.
З курячої печінки завжди виходить дуже ніжний паштет, який чудово доповнить будь-який бутерброд. Рецептом поділились на порталі Pixelinform.
Інгредієнти:
- куряча печінка – 1 кг;
- курячий бульйон – 500 мл;
- цибуля – 4 шт.;
- морква – 1 шт.;
- вершки (жирність 33%) – 250 мл;
- соняшникова олія – 30 мл;
- вершкове масло – 50 мл;
- цукор – 1,5 ст. л.;
- сіль і перець.
Спосіб приготування:
- Підготовлюємо печінку. Цибулю та моркву очищаємо і нарізаємо кубиками. Для пасерування овочів обираємо сковороду із високими бортиками. Ставимо її на середній вогонь і викладаємо шматок вершкового масла або трохи олії. Спочатку обсмажуємо цибулю, а потім моркву.
- Коли цибуля набула золотистого відтінку, а морква стала м’якою, викладаємо шматочки печінки, солимо та перчимо. Печінку та овочі обсмажуємо разом 3-4 хв., а потім додаємо курячий бульйон і тушкуємо інгредієнти ще близько 15 хв.
- За 10 хв. до готовності вливаємо вершки та додаємо цукор. Коли інгредієнти приготуються, вогонь вимикаємо і залишаємо страву трохи настоятися.
- Блендером подрібнюємо все в однорідну масу. Перекладаємо в чисті баночки.
Паштет готовий. Зберігайте його в холодильнику. Але перед приготуванням обов’язково дізнайтесь, як правильно зачищати печінку.