Справжнє літо у банці: рецепт черешні у власному соку
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 559
Здивуйте гостей смакотою
Взимку часто хочеться згадати темну та приємну пору літа: сонце, смачні свіжі фрукти та ягоди, довгі та яскраві дні. Якщо ви часто страждаєте через ностальгію за літом, цей рецепт черешні у власному соку — для вас.
Такий спосіб за рецептом "Мета" – це оригінальна заготівля на зиму. Черешня у власному соку просто готується, її можна їсти як самостійно, так і використовувати для приготування інших десертів або додавати у випічку. До того ж ягоди добре просочуються соком, залишаються цілими і не тріскаються.
Як приготувати черешню у власному соку
Інгредієнти:
- 500 г черешні;
- 600 г цукру;
- щіпка лимонної кислоти.
Спосіб приготування:
- Ягоди очистіть від кісточок. Потім замочіть черешню у розчині води та солі у співвідношенні 1 літр води – чайна ложка солі. Так можна позбутися шкідників.
- Потім засипте ягоди цукром і залиште у темному місці на 8 годин. Цукор розчиниться, а черешня пустить сік.
- Каструлю з ягодами поставте на плиту, доведіть до кипіння і варіть 7-8 хвилин. Пінку обов’язково знімайте.
- Банки простерилізуйте та наповніть їх черешнею.
- Додайте в сироп трохи лимонної кислоти та варіть ще кілька хвилин. Додайте сироп у банки.
- Закатайте банки кришкою і переверніть дном нагору, поки вони повністю не охолонуть. Накрийте чимось теплим. Надалі зберігайте у прохолодному місці.
Ми вже розповідали, що стерилізувати банки можна не лише парою. "Телеграф" ділився трьома способами, як це зробити якнайкраще.