Усі думатимуть, що це гриби: овочеву закуску за цим рецептом хоч на святковий стіл подавай

Читать на русском
Автор

Гості обов’язково зацікавляться рецептом цієї закуски

Один із найпростіших у приготуванні овочів – баклажан. Його можна смачно запікати, солити, робити салати, готувати на мангалі, а також робити смачну ікру на зиму. Ще їх квасять і роблять гострі соуси, а також консервують зі спеціями та часником.

Сьогодні ми за рецептом "Порадниці" приготуємо незвичайну закуску. Коли ви подасте її на стіл, гості подумають, що блюдо з грибів. І помиляться – насправді блюдо з баклажанів. Беріть продукти та дивуйте близьких та друзів дивовижними стравами!

Як приготувати овочеву закуску з баклажанів.

Інгредієнти:

  • 2 великі баклажани;
  • 3 яйця;
  • 2 середні цибулини;
  • масло;
  • кілька гілочок петрушки;
  • чайна ложка солі;
  • 0,5 ч. л. чорного меленого перцю;
  • 4 зубчики часнику.

Спосіб приготування:

  1. Збити яйця із сіллю та перцем.
  2. Баклажани почистити, нарізати великими кубиками (близько 3х3 см). Перекласти баклажани у яйця, перемішати і залишити на 1,5 години.
  3. Цибулю дрібно нарізати, обсмажити до золотистого кольору. Баклажани перекласти в сковорідку з добре розігрітим маслом, вилити туди яйця з соком, що виділився. Суміш смажити на середньому вогні до рум’яної скоринки.
  4. Коли баклажани зарум’яняться, додати смажену цибулю, перемішати.
  5. В кінці приготування додати порізану петрушку та подрібнений часник, перемішати і одразу зняти з вогню.

З баклажанів можна приготувати відмінні овочеві котлети. Тільки візьміть багато синеньких для такого смачного рецепту!