Пікантні огірочки будуть з’їдати швидше, ніж м’ясо

Читать на русском
Автор
Ідеально, якщо звичайні салати набридли
Ідеально, якщо звичайні салати набридли. Фото ukr.media

Чудовий рецепт овочів

Кожен, хто постійно готує, має улюблений рецепт солоних огірків. Хтось маринує їх, квасить, закриває на зиму в банках.

Разом із theLime ділимось цікавим способом приготування огірків по-корейськи. Ця закуска з часником і кропом відмінно доповнить м'ясні страви.

Інгредієнти:

  • огірки — 1 кг
  • оливкова олія — 2 ст. л.
  • оцет 9% — 2 ст. л.
  • часник — 3-4 зубчики
  • сіль — 2 ч. л.
  • цукор — 2 ч. л.
  • перець — 1/2 ч. л.
  • кріп.

Спосіб приготування:

  1. Огірки ретельно промиваємо від пилу та бруду у проточній воді. Нарізаємо їх середніми брусочками та перекладаємо у глибоку миску. Часник заздалегідь очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес або ріжемо ножем.
  2. У миску з огірками додаємо сіль, цукор, перець і часник. Також можна додати будь-які спеції до смаку.
  3. Кріп промиваємо в проточній воді, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно рубаємо ножем і відправляємо до інших інгредієнтів у миску.
  4. Зверху виливаємо оцет, оливкову олію та все ретельно перемішуємо. Залишаємо маринуватися на кілька годин, а потім подаємо до столу.

Готувати свіжу порцію огірків по-корейськи можна щодня. Вони чудово доповнять різні гарніри та м'ясні страви, а також м'ясо, приготовлене на грилі, на кшталт "п’яної курки".