І до святкового столу, і на сімейну вечерю: неймовірний рецепт фаршированої картоплі

Читать на русском
Автор
Такої картоплі ви ще не їли!
Такої картоплі ви ще не їли!. Фото shuba.life

Смачна, ситна і проста у приготуванні страва

Фарширована картопля — це дуже смачна та ароматна страва. Готується він із доступних інгредієнтів зовсім небагато часу.

Для цієї страви Shuba для начинки рекомендує вибрати яловичий фарш, проте якщо є бажання – можете готувати зі свинячого чи курячого. Обов’язково підбирайте картоплини однакової форми — так вони матимуть кращий вигляд на тарілці при подачі. Ну що йдемо готувати?

Як приготувати фаршировану картоплю

Інгредієнти на 10 порцій:

  • картопля — 1 кг;
  • м’ясний фарш — 300 г;
  • цибуля жовта ріпчаста — 2 шт.;
  • морква — 100 г;
  • паста томатна — 1 ст. л.;
  • часник, олія, сіль, чорний перець — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Дрібно наріжте цибулю і часник, моркву натріть на дрібній тертці. Змішайте в мисці з фаршем половину дрібно нарізаної цибулі, часник, посоліть і поперчіть.
  2. Вимийте та очистьте картоплю однакового розміру. Виріжте серединку. Низ картоплі трохи зріжте, щоб вона могла добре стояти в каструлі.
  3. Картоплю начиніть фаршем і щільно покладіть на дно каструлю. Залийте половину каструлі водою, посоліть, закрийте кришкою та варіть до напівготовності.
  4. Підсмажте цибулю, що залишилася, і моркву на маслі протягом 3-4 хвилин. Додайте томатну пасту, трохи води, посоліть та перемішайте. Отриману підливу додайте до картоплі та тушкуйте до готовності десь 15 хвилин.

До картоплі приготуйте сиров’ялене м’ясо за рецептом "Телеграфа" і подавайте. Смачного!