Сиров’ялене м’ясо за польським рецептом потіснить улюблену ковбасу та сосиски

Читать на русском
Автор
8910
Ніхто не повірить, що ви приготували м’ясо самі
Ніхто не повірить, що ви приготували м’ясо самі. Фото cesmak.info

Ви забудете дорогу до ковбасних відділів

Хоча сосиски можна купити у будь-якому магазині, ми все одно любимо автентичні рецепти приготування м’яса. Погодьтеся, це завжди смачніше і явно корисніше за покупну докторську ковбасу.

Раніше у Польщі заготовляли м’ясо у бочках з осені до весни, а потім обов’язково коптили. Таке сире м’ясо називається полендвицею і готують її з яловичини, свинини чи навіть конини. А ось "Це Смак" ділиться спрощеним варіантом його приготування – така закуска буде готова вже за три дні. Беремо потрібні інгредієнти та починаємо готувати!

Як приготувати полендвицу – сире м’ясо за польським рецептом

Інгредієнти на 8 порцій:

  • вода – 3 л;
  • сіль – 500 г;
  • часник – 1 шт.;
  • яловичина (якщо любите сало – свиняча шия) – 1 кг;
  • чорний перець мелений, паприка, лавровий лист – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. М’ясо добре промийте у проточній воді.
  2. Розчиніть у воді сіль і прокип’ятіть з лавровим листом або орегано. Потім дайте розсолу охолонути до кімнатної температури.
  3. Покладіть м’ясо в розсіл і залиште при кімнатній температурі день. Потім дістаньте м’ясо, злегка відбийте його качалкою, обітріть тканиною. Натріть спеціями – часником, перцем, паприкою та іншими на свій смак.
  4. Заберіть його в холодильник на 3-4 дні, після чого воно буде повністю готове.

Подавайте з неймовірно смачним домашнім хлібом. Смачного!