Просто посмажте яблука в клярі: рецепт справжніх українських ласощів

Читать на русском
Автор
25117
Макорженики займуть міцне місце у вашому меню!
Макорженики займуть міцне місце у вашому меню!. Фото shuba.life

Смачні макорженики готуються просто і не вимагають багато часу

У понеділок, 14 серпня, в Україні відзначається важливе християнське свято – Медовий Спас. Традиційно цього дня готують страви з медом та маком. Пропонуємо вам сьогодні приготувати старовинний український десерт макорженики – це яблука в тісті, смажені на сковороді.

Загалом він буває двох видів. Найбільш відомий макорженик — це корж з маком і солодкою маковою заливкою. Однак Shuba пропонує яблучну версію – у клярі на жовтках без молока. У тісто разом із борошном додається мак, так що десерт вийде цікавий та смачний.

Як приготувати макорженики – яблука в тісті на сковороді

Інгредієнти на 2 порції:

  • яблука — 2 шт.;
  • яйце куряче, жовток — 3 шт.;
  • масло вершкове — 1 ст. л.;
  • цукор — 2 ст. л.;
  • борошно пшеничне — 1 ст. л.;
  • мак — 1 ст. л.;
  • рослинна олія — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Жовтки ретельно розітріть із цукром. У масу додайте розтоплене вершкове масло і борошно, все добре розмішайте. Всипте мак і перемішайте.
  2. Яблука помийте, видаліть середину, наріжте поперек кружальцями завтовшки до 0,5 см.
  3. У сковороді розігрійте олію.
  4. Яблучні кружальця покрийте кляром і викладіть у сковороду. Смажте на середньому вогні протягом 3-4 хвилин з кожного боку.
  5. Готові яблучні макорженики посипте цукровою пудрою з ваніллю або полийте медом.

Раніше "Телеграф" розповідав як відрізнити натуральний мед від підробки. Нехай ваші продукти будуть не лише смачними, а й корисними!