Кожна баночка буде скарбом: найпростіший рецепт консервованого щавлю на зиму

Читать на русском
Автор
Кожна така баночка — це каструля або дві борщу
Кожна така баночка — це каструля або дві борщу. Фото recept.ua

Для духмяного борщику навіть взимку

Ми розповідали, як приготувати ароматний зелений борщ. Але щавель буває на ринках лише весною і влітку. Але це не буда — бо борщ із консервованим щавлем такий же смачний, як і зі свіжим.

Консервований щавель — швидка і дешева альтернатива свіжому листю. Зелень відмінно зберігається у баночках цілий рік. А ще її дуже просто консервувати. Як це зробити, розповіли на порталі Shuba.

Інгредієнти:

  • Щавель — 400 г
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Вода — 2 склянки

Спосіб приготування:

  1. Листя щавлю перебираємо та ретельно промиваємо. Потім складаємо у друшляк чи на чистий рушник, щоб стекла зайва рідина.
  2. Коли щавель висохне, можна обробляти його далі. Дрібно нарізаємо сухі листочки.
  3. Кип’ятимо воду у каструлі. Занурюємо у неї нарізане листя із сіллю. Перемішуємо.
  4. Накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь. Готуємо близько 3-4 хвилини, листя при цьому змінить колір.
  5. Потрібно мати заздалегідь простерилізовані банки та кришки. Дерев’яною ложкою перемішуємо щавель. Готуємо ще 2-3 хвилини на вогні.
  6. Розкладаємо зелень у простерилізовані банки разом з рідиною, в якій варився щавель. Закатуємо кришками.

Банки перевертаємо, вкутуємо ковдрою і залишаємо охолоджуватись. Зберігати консервацію краще у сухому прохолодному місці. Також ми розповідали, як смачно закрити на зиму огірки.