Для цих ковбасок по-молдавськи ви заходитимете в м’ясний тільки за фаршем

Читать на русском
Автор
20367
Мітетеї ви будете уплітати із задоволенням
Мітетеї ви будете уплітати із задоволенням. Фото vazhnoznat.com

Урізноманітнюйте меню незвичайною стравою

Якщо ви любите смачні люля-кебаб і соковиті котлети, то вам, напевно, захочеться спробувати митетеї. Так називається традиційна молдавська страва – найсмачніші ковбаски без оболонки.

Мітетеї традиційно готують з баранини, але "Важливо знати" пропонує взяти змішаний фарш — яловичий та курячий. Так ковбаски вийдуть ще соковитішими та апетитнішими. Смажити митетеї можна як на сковороді, так і на грилі. Для гостроти смаку після смаження їх потрібно трохи проварити.

Як приготувати мітетеї – молдавські ковбаски без оболонки

Інгредієнти:

  • 700 г яловичого фаршу;
  • 300 г фаршу з курячої грудки;
  • 300-400 мл молока;
  • 2–3 зубчики часнику;
  • 1 ст. л. крохмалю;
  • 1 ч. л. харчової соди;
  • сіль, коріандр, чорний перець до смаку;
  • соняшникова олія для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Фарш покладіть у глибоку миску, посоліть і поперчіть м’ясо до смаку. Додайте коріандр і товчений часник, ретельно перемішайте.
  2. Порціями, столовими ложками влийте молоко, перемішайте та додайте крохмаль.
  3. Соду погасіть оцтом, додайте у фарш і перемішайте — у результаті він повинен липнути до рук. Накрийте харчовою плівкою м’ясо і відправте в холодильник на 8-10 годин.
  4. Для формування ковбасок візьміть целофановий пакет, покладіть в центр фарш, загорніть пакет і надайте котлеті довгасту форму. Аналогічні дії проробіть з усім фаршем, доки він не закінчиться.
  5. Розігрійте сковороду з олією і викладіть митетеї. Смажте ковбаски на великому вогні 1 хвилину, потім переверніть на інший бік. Не доводь котлети до готовності, вони повинні трохи зарум’янитися з боків.
  6. Викладіть митетеї в іншу сковороду з яловичим бульйоном. Варіть ковбаски до готовності 10-15 хвилин на середньому вогні із закритою кришкою.

Рекомендуємо скуштувати котлети з ананасом за рецептом "Телеграфа". Такої смакоти ви ще не куштували!