Англійська "шарлотка" змусить вас забути про решту випічки

Читати російською
Автор

Пиріг просто злижуть з тарілок

Осінь — пора яблук і смачної домашньої випічки з цим фруктом. Але якщо хочеться спробувати щось окрім класичної шарлотки та звичайного яблучного пирога, тоді вам сюди.

Разом із Shuba пропонуємо вам поекспериментувати та приготувати цей англійський яблучний пиріг Дорсет. Проста та бюджетна випічка порадує ваші смакові рецептори.

Як приготувати яблучний пиріг Дорсет

Інгредієнти на форму для випічки 20 см:

  • борошно пшеничне — 220 г;
  • яйця курячі — 1 шт.;
  • яблука — 220 г;
  • масло вершкове 73% — 115 г;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • кориця мелена — 2 ч. л.;
  • цукор тростинний коричневий — 115 г;
  • родзинки золотистий — 100 г;
  • молоко 2,8% — 6 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180°С. Форму застелите пергаментом. Збийте яйце.
  2. Яблука очистьте від шкірки, видаліть серцевину і наріжте.
  3. У великій мисці змішайте борошно, розпушувач та корицю. Додайте м’яку олію і втирайте пальцями в борошно, поки воно не нагадуватиме панірувальні сухарі.
  4. До отриманої суміші додайте цукор, яйце і поступово вливайте молоко до отримання густого однорідного тіста.
  5. У тісто додайте яблука та родзинки, перемішайте.
  6. Тісто викладіть у підготовлену форму, розрівняйте та відправте в духовку на 30-40 хвилин або до золотистого кольору пирога.
  7. Дайте пиріг охолонути у формі протягом 15 хвилин, потім обережно переверніть на блюдо.

Подавайте пиріг із шоколадним кремом за рецептом "Телеграфа". До такої випічки можна приготувати улюблений напій та насолоджуватися.