Журналістка Ірина Славіна звинуватила Росію у своїй смерті: що про неї відомо

Читать на русском
Автор
7294
Журналістка Ірина Славіна звинуватила Росію у своїй смерті: що про неї відомо Новина оновлена 28 березня 2024, 17:14

Журналістка Ірина Славіна у п’ятницю підпалила себе біля будівлі УВС Нижегородської області в Нижньому Новгороді.

Головний редактор нижегородського видання Koza Press Ірина Славіна вчинила самогубство, звинувативши у її смерті Російську Федерацію.

Зазначається, що 1 жовтня Славіна мала обшук у рамках вигаданої кримінальної справи. У коментарі "Еху Москви" Славіна повідомила, що у неї вилучили комп’ютери, телефони та носії інформації.

Пізніше вона також розповіла, що в обшуках, що розпочалися з шостої ранку, брали участь понад десять осіб, у тому числі двоє понятих, яких силовики привезли самі.

В історію з отруєнням Навального вписався Кадиров і почав погрожувати

Співробітники заборонили їй зателефонувати до адвоката, а її чоловікові не дозволяли зателефонувати дочці. Славіна уточнила, що так і не одержала від них протоколу вилучених речей.

При цьому в Нижегородському слідчому комітеті зазначають, що повідомлення про те, що смерть Ірини Славіної пов’язана з проведенням напередодні її загибелі обшуків, не має під собою жодних підстав.

За даними, відомства, вона була свідком і не була ні підозрюваною, ні обвинуваченою у рамках розслідування кримінальної справи, за якою проводились зазначені слідчі дії.

Хто така Ірина Славіна?

Ірина Славіна – російський журналіст та громадський діяч, головний редактор видання "Koza.Press". Народилася 8 січня 1973 року. На час смерті жінці було 47 років.

За останні два роки Славіну штрафували за новину, пост у фейсбуці та акцію пам’яті Нємцова. У серпні 2019 року в Шахуньї встановили меморіальну дошку пам’яті Сталіна – до 140-річчя від дня його народження. Ірина Славіна, у своєму посту у фейсбуці запропонувала перейменувати Шахунью, змінивши кілька останніх літер у назві населеного пункту, тож у результаті вийшло матюки.

Український кримськотатарський журналіст Айдер Муждабаєв розповів, що Ірина Славіна була противницею анексії Криму.

Навальний відкрито звинуватив Путіна у своєму отруєнні

У жовтні 2019 року центр "Е" МВС Росії порушив адміністративну справу про неповагу до влади та суспільства (ч. 3 статті 20.1 КоАП) стосовно головного редактора мережевого видання KozaPress Ірини Славіної (Мурахатової).

У червні 2020 року на Славіну було складено адміністративний протокол про поширення свідомо неправдивої інформації (ч. 9 ст. 13.15 КоАП РФ) за розміщення інформації про COVID-19.