"Замовні вбивства — це паскудство": як Фелікс Редька, Маша Єфросиніна та інші зірки відреагували на смерть Ірини Фаріон (фото)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 20 липня 2024, 18:05

З відомим стендап-коміком загибла мала неабиякий конфлікт

Вітчизняні зірки, в тому числі співаки, телеведучі та коміки, прокоментували смерть скандального українського філолога Ірини Фаріон. Жінка вмерла у лікарні в пятницю, 19 липня, після вистрілу у скроню невідомим чоловіком біля її будинку.

Українці по різному відреагували на замах та вбивство одіозної мовознавиці. Одна частина суспільства відчула радість, адже Ірина Фаріон не стримувала слів та критикувала українців і навіть військових, які продовжують розмовляти російською мовою. Проте, відомі люди, які теж мали словесний конфлікт з жінкою, засудили таку реакцію та висловили щирі співчуття близьким Фаріон.

Одним із найперших, що прокоментував загибель філолога, був стендап-комік Фелікс Редька родом із Сумщини, якого свого часу Фаріон назвала зросійщеним "жебраком і доконаним рабом".

"Це ніх** не смішно. Одна справа протистояти один одному словесно і тягнути прікол, інша справа насміхатися з людини, яка в критичному стані. Щиро співчуваю родині і сподіваюсь Ірині Фаріон врятують життя. Не перетворюйтесь в тварин!", — призвав відразу після замаху артист.

Після того, як стало відомо про смерть мовознавиці, Фелікс написав: "Зараз скажуть, що вбили за українську мову. Питання часу, коли полетить відповідь в сторону когось з табору "малоросів". Мудрості нашим лідерам думок не вистачить. Замість того щоб присікти насилля, будуть роздмухувати насилля ще більше. Програють в результаті всі".

Ведуча Маша Єфросиніна зазначила, що її шокувала ця новина і засудила замовні вбивства українців, та щей всередині країни.

"В мене немає слів… Вбивства беззахисних дітей та жінок з боку росіян — це довічна трагедія для нашої країни. Замовні вбивства беззахисних людей всередині України — це паскудство та пособництво тероризму. Мої співчуття близьким та рідним Ірини Дмитрівни", — написала Єфросиніна.

Співачка Злата Огнєвіч розповіла в сторіс Інстаграму, що їй дуже сумно за те, що українці відверто радіють загибелі жінки та пишуть це публічно. "Якою б радикальною позицією вона не йшла, але головне — вона була за Україну. Дуже сумно і шкода… І вдвічі сумно з коментарів, де відверто радіють її смерті", — зазначила виконавиця.

Телеведуча Лілія Ребрик також засудила позицію людей, для яких смерть співвітчизниці — це ніщо: "Ірина Фаріон… У цивілізованому світі не радіють смертям. Щиро хочеться бачити нас цивілізованим суспільством".

"Співчуваю родині Фаріон. Засуджую скоєне", — написав у сторіс Інстаграму український шоумен Володимир Остапчук.

Нагадаємо, що мовознавиця Ірина Фаріон, яка померла в лікарні після замаху у Львові, відома українцям низкою доволі скандальних заяв. Через одну з таких, філолога навіть звільнили з кафедри української мови Львівської політехніки. Щоправда, через пів року, за рішення суду, її поновили на посаді. Раніше "Телеграф" детально розповідав про молодість Фаріон і низку скандалів, у які мовознавиця потрапляла через критику військових.