Популярний український блогер вступив до лав ЗСУ

Читать на русском
Автор
Артем Албул займається популяризацією науки Новина оновлена 21 липня 2024, 15:41
Артем Албул займається популяризацією науки. Фото instagram.com/rationalist_ua

Мобілізувався автор блогу "Клятий раціоналіст" за власним бажанням

Український відеоблогер Артем Албул, відомий як автор YouTube-каналу "Клятий раціоналіст", заявив, що вступив до лав Збройних сил України. Як виявилося, відомий популяризатор науки став військовим ще пів року тому.

Це зізнання Артем зробив у 7-му річницю виходу свого першого відео на YouTube. "Дякую усім, хто дивиться, дискутує, критикує та підтримує, ви робите цей канал кращим! Але це не всі новини. Також на днях буде вже пів року як я перебуваю в лавах ЗСУ", — написав "Клятий раціоналіст".

За словами блогера, його посада не бойова, і після курсу БЗВП (базовий вишкіл) більшість часу чоловік знаходиться у Києві. Також Албул доповнив, що мобілізувався він за власним бажанням, коли знайшов посаду, яка відповідає навичкам популярного блогера.

Клятий раціоналіст Артем Албул

"Звісно, це дуже сильно впливає на роботу над відео. Голова зайнята новими задачами, також загалом стало набагато менше часу, хоч я і маю можливість іноді потрапляти на свою студію для запису випусків та подкастів. Втім, я вже давно працюю над змінами, потихеньку залучаю до роботи над каналом більше людей, тож дуже сподіваюся, що відео будуть, хоч і не дуже регулярно", — заспокоїв своїх глядачів автор каналу.

Артем Албул, більш відомий як Клятий Раціоналіст — український науково-популярний YouTube блогер з Миколаєва, популяризатор науки. Отримав вищу освіту за спеціальністю "середня освіта: українська філологія" у Миколаївському національному університеті імені Сухомлинського.

Клятий раціоналіст Артем Албул
Фото: instagram.com/rationalist_ua

Артем працював ведучим на святкових заходах, а також на освітньо-культурних подіях. Був ведучим міжнародного літературного фестивалю "Фронтера" у 2020 році. Вів програму "Новий день" на телеканалі "UA: Миколаїв". На його YouTube-канал підписано понад 300 тисяч користувачів.

Клятий раціоналіст Артем Албул
Фото: instagram.com/rationalist_ua
Клятий раціоналіст
Сторінка "Клятого раціоналіста" на YouTube

Поки одні блогери боронять Україну, інші закликають до миру з країною-агресоркою Росією. Нагадаємо, що після російської атаки по Києву 8 липня деякі українські інфлюенсери як під копірку почали закликати до "перемир’я з РФ".

Після цього одну з блогерок Настю Умку викликали до СБУ. Тоді в базу "Миротворець" потрапив блогер Олександр Волошин, та ще й актриса Наталка Денисенко, чоловік якої, актор Андрій Федінчик, з початку повномасштабного вторгнення воює на фронті.

Також "Телеграф" розповідав про те, що після скандалу із висловлюваннями про удар по лікарні "Охматдит" Олександр Волошин оголосив збір для постраждалих. Він прозвітував перед своїми підписниками, куди витратив гроші.