"Король і блазень": Путін у дивному вбранні виглядав вкрай безглуздо поруч із майбутнім монархом Чарльзом III (архівні фото)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 23 серпня 2024, 12:24

Чарльз III явно шкодує про зустріч, яка відбулася 30 років тому

Онкохворий британський король Чарльз III за весь час свого життя відвідував багато країн, зустрічався з лідерами держав закордоном і в самій Англії. Так, у липні 75-річний монарх прийняв у себе президента України Володимира Зеленського. Але був в історії Чарльза і його приїзд у 1994 році до Санкт-Петербурга, де він відкривав офіс Британської ради.

У травні того року росЗМІ трубили, що це було "найбільшою світською подією тижня". Тоді ще принц Чарльз зустрічався з мером Петербурга (тоді ще Ленінградом) Анатолієм Собчаком, рідним батьком Ксенії Собчак. Не прогав свій "зоряний час" і Путін, який працював в мерії міста.

"У 1994 році Путін зустрічався з майбутнім королем Чарльзом III. Тепер їхнє спільне фото можна підписати як "Король і блазень", — реагують у мережі на архівні знімки користувачі ТікТок.

На зустрічі молодий Чарльз III хизується в класичному двобортному костюмі в смужку з гудзиками у піджака, а ось образ російського диктатора викликає лише сміх.

Фото: Getty Images

Уривок зі спогадів Л. Путіної, колишньої дружини диктатора: "У 1994 році до Пітера приїхав принц Чарльз. Собчак доручив Володі зустріти, постало питання, в чому? Пальто купили у якогось бугая з ринку, штани були ще з Дрездена, а от черевики позичив Аркаша Ротенберг, хоча у нього був 46 розмір".

Фото: Getty Images /Getty Images

2023 року в мережу "злили" домашнє відео молодого Путіна. Він тоді виглядав переляканий і на "спортику".