Він представить Україну на "Дитячому Євробаченні 2024": що відомо про Артема Котенка та його пісню (фото, відео)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 22 вересня 2024, 21:40

Конкурсна композиція переможця Нацвідбору називається "Дім"

У неділю, 22 вересня, відбувся фінал Національного відбору на Дитяче Євробачення 2024, в якому перемогу здобув юний співак Артем Котенко. Він представлятиме Україну на міжнародному конкурсі в Мадриді вже цієї осені.

Всього у фінал потрапили 6 виконавців. Цього року у Нацвідборі виступили Анастасія Бєлібова, Ангеліна Глогусь, Злата Іванів, Вероніка Коган, Артем Котенко та Ілля Коновченко.

Переможця обирали на основі голосування журі та глядачів. Артем здобув 6 голосів через додаток "Дія" та 5 голосів від журі.

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

Що відомо про Артема Котенка

12-річний Артем з Охтирки, що на Сумщині, співає з трьох років і вже досяг значних успіхів на вокальних конкурсах. Серед його здобутків — перше місце на Чорноморських Іграх 2021 у категорії "Молодші хлопці" та проходження до лонглиста Національного відбору на Дитяче Євробачення 2023. Окрім вокалу, Артем займається хореографією, грає на фортепіано та займається театральним мистецтвом. Він також є ведучим міських заходів.

Фото: instagram.com/artkot.12
Ведучий Тімур Мірошніченко, Анна Трінчер, Артем і Анна Тульєва. Фото: instagram.com/timur.miroshnychenko
Артем поряд з дуетом TVORCHI. Фото: instagram.com/artkot.12

Про що пісня "Дім" Артема Котенка

Пісня Артема присвячена дому як місцю сили та тепла. У ній йдеться про важливість мати простір, що дарує затишок і безпеку, особливо для українців, які втратили свої домівки або змушені були їх покинути через війну. Конкурсну заявку для Артема написала музична продюсерка Нацвідбору Світлана Тарабарова.

Котенко зі Світланою Тарабаровою. Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

Коли відбудеться Дитяче Євробачення 2024

Дитяче Євробачення 2024 пройде 16 листопада в Мадриді. Цього року змагатимуться представники 17 країн під гаслом Let's Bloom, що символізує розквіт молодих талантів і їхню можливість заявити про себе на міжнародному рівні.

Раніше повідомлялося, що "Океан Ельзи" випустили новий альбом вперше за 8 років. Втім, цього разу у платівки "Той день" знайшовся російський слід.