Потрапили до саундтреку "Брата-2" і випадково допомогли Путіну: що з популярним у 90-х українським гуртом "Ла-Манш"

Читати російською
Автор

Пісня гурту стала саундтреком фільму "Брат-2"

Український рок-гурт "ЛА-Манш" був неймовірно відомим наприкінці 90-х. Він здобув свою популярність завдяки незвичній на той момент музиці і яскравим виступам. Однак гурт раптово зник з медіапростору, а пізніше стало відомо, що зовсім припинив своє існування.

Найбільш відомий гурт став завдяки пісні "Погляд", яку використали як саундтрек до пропагандистського та антиукраїнського фільму "Брат-2". "Телеграф" вирішив пригадати, яким був гурт "Ла-Манш", його історію і з’ясувати, де зараз його учасники.

Що відомо про гурт "Ла-Манш"

Гурт було засновано в січні 1998 року в Івано-Франківську. Його учасники — Олександра Токарєва (бас), Ярема Ковалів (клавіші), Віталій "Білий", Биковиця (гітара), Анна Безель (вокал).

Після виходу пісні "Погляд" гурт почали запрошувати на різні конкурси та фестивалі. Також колектив став лауреатом першої премії у жанрі попмузики "Перлини сезону". Вже у 1999 році гурт підписав контракт з продюсерським агентством "НЕМО". Також вони записали дебютний альбом з компанією "Nova Records". Гуртом став займатися топовий на той час продюсер Віталій Клімов.

Навесні 1999 року до гурту приєднався барабанщик Олександр Ільченко. Вже наприкінці літа колектив записав п’ять пісень, які повинні були увійти у новий альбом. Також гурт планував зняти кліп на пісню "Сама собі весна". Реліз альбому повинен був відбутися восени 2000 року, але гурт раптово розпався.

Чому "Брат-2" — пропагандистський фільм

Фільм "Брат" і "Брат-2", до якого "Ла-Манш" написав саундтрек, вважається пропагандистським. Як пише ekhokavkaza, цей фільм — біблія путінського фашизму. "Якщо ви нічого не знаєте про сучасну Росію, подивіться ці два фільми, і вам відразу все стане більш менш ясно. Ми на власні очі бачимо перевернутий з ніг на голову путінський світ, у якому правда – це брехня, а добро – це коли хтось може перестріляти весь нічний клуб, і нічого йому за це не буде", — розповідає журналіст Тенгіз Аблотія.

Також у цьому фільмі принижують українців і показують стереотипні образи. Це можна помітити у сценах, де показано українську мафію. Водночас головний герой — росіянин Данило Багров — ідеальний персонаж.

Данило Багров із фільму "Брат-2"

Де зараз учасники гурту "Ла-Манш"

Басист Олександр Токарєв займається відеопродакшном та рекламою на "Західному полюсі". На цьому радіо він працює разом зі своєю дружиною — Катериною Токарєвою.

Згідно з Вікіпедія, барабанщик Олександр Ільченко перебуває у США. У 2015 році стало відомо, що вокалістка Анна Безель — підприємиця на ринку. Однак зараз вона теж у США.

2 лютого 2020 року стало відомо, що гітарист Віталій Биковець помер. Він працював адміністратором у бібліотеці.

Раніше "Телеграф" розповідав, де зараз лідер гурту "Акваріум" Гребенщиков. Ми також поділилися, що він каже про війну в Україні.