У всьому винен Путін: співачка Христина Соловій почула вирок за лайку на концерті

Читать на русском
Автор
983
Христина Соловій не визнала провину і висловилася в суді на свій захист Новина оновлена 27 вересня 2024, 14:23
Христина Соловій не визнала провину і висловилася в суді на свій захист. Фото https://www.instagram.com/soloviyka/

Співачку Христину Соловій судили за дрібне хуліганство, але суд виправдав її

У п’ятницю, 27 вересня, у міському суді Чорноморська Одеської області відбувся суд, фігуранткою якого стала відома співачка Христина Соловій. Її судили за дрібне хуліганство, адже вона нецензурно висловилася зі сцени просто на концерті. Більше того, співачка використала мат ще й на суді.

Як повідомляє "Суспільне", Христина Соловій свою провину не визнала та пояснила, чому. Вона виступала перед судом, не стрималася та нецензурно висловилася на адресу Путіна у вигляді цитати.

"У нашій історії розумію, що Ілліч, Ленін це той же Путін, у якого вийшло окупувати та приборкати Україну, і якщо український народ у Харкові створив пісню, яку тепер знає кожна українська дитина, співаючи, цитую: "Путін *уйло", то я вважаю, що кожен українець має право називати попередника Путіна, Ілліча Леніна, забороненим словом", — заявила Соловій у суді.

Христина Соловій у суді
Христина Соловій у суді. Фото: Суспільне

Крім того, перед суддею виступив адвокат співачки, який заявив, що протокол на неї було складено з порушеннями, а докази, які надали суду, не є переконливими. Після заслуховування всіх сторін та розгляду доказів суд прийняв рішення виправдати Христину Соловій, посилаючись на відсутність складу злочину.

Нагадаємо, наприкінці липня під час свого виступу на фестивалі "Виделкаfest" Христина Соловій жорстко пройшлася по старій назві Чорноморська. Раніше місто називалося Іллічівськ і співачка назвала це зі сцени "повною х*йнею". Згодом поліція склала адміністративний протокол на співачку за статтею 173 КУпАП – дрібне хуліганство.

Раніше "Телеграф" розповідав, що Христина Соловій відреагувала на покарання за скандальний концерт у Чорноморську. Співачка не знала, як пояснити мамі, за що на неї склали протокол.