Не тільки професорка Макґонеґел: хто з акторів "Гаррі Поттера" вже помер і яку особливість виявили в їхніх смертях

Читати російською
Автор
Новина оновлена 28 вересня 2024, 11:39

Фанати помітили цікавий момент у смерті деяких акторів із "Гаррі Поттера"

У п’ятницю, 27 вересня, стало відомо, що померла відома англійська актриса Меггі Сміт. Вона все життя знімалася в кіно, проте найбільшу славу та популярність здобула за роль професорки Макґонеґел у фільмах про Гаррі Поттера. На момент смерті актрисі було 89 років. Однак Меггі Сміт далеко не єдина з акторів "поттеріани", яка померла.

"Телеграф" вирішив з’ясувати, хто ще з акторів "поттеріани" залишив цей світ, і яка особливість поєднує смерті деяких із них.

Меггі Сміт — професорка Макґонеґел

Англійська актриса Меггі Сміт зіграла десятки ролей, проте світову популярність їй принесла роль професорки Макґонеґел і декана Грифіндора у фільмах про Гаррі Поттера. Примітно, що Меггі Сміт, на відміну від інших акторів, зіграла у всіх частинах "поттеріани". Вона померла у віці 89 років, 27 вересня 2024 року.

Getty Images

Майкл Гембон – Альбус Дамблдор

Рік тому, того ж дня, 27 вересня 2023 року, помер ще один яскравий актор Майкл Гембон, який зіграв персонажа Альбуса Дамблдора. Він став Дамблдором №2 і вперше з’явився у фільмі "Гаррі Поттер та в’язень Азкабану". На момент смерті йому було 82 роки.

Роббі Колтрейн – Геґрід

Ще один яскравий персонаж із "поттеріани" Геґрід також помер восени. Роббі Колтрейн, який зіграв лісника та друга головних героїв Геґріда у "поттеріані", помер 14 жовтня 2022 року. На момент смерті йому було 72 роки.

Алан Рікман — Северус Снегг

Великою втратою для фанатів "поттеріани" стала смерть Алана Рікмана, який зіграв роль похмурого і жорстокого Северуса Снегга, який у результаті фільмів виявився все ж таки добрим персонажем. Рікман помер 14 січня 2016, на момент смерті йому було 69 років.

Річард Гріффітс — Вернон Дурсль

У 2013 році пішов із життя ще один яскравий персонаж "поттеріани" Річард Гріффітс, який зіграв дядька Гаррі Поттера Вернона Дурсля. І хоча за сюжетом фільмів у Поттера і Дурсля були складні стосунки, у житті актор Деніел Редкліфф дуже тепло відгукувався про Річарда Гріффітса. Відомо, що він помер через ускладнення після операції на серці.

Раніше "Телеграф" розповідав, що професорка Макґонеґел 70 років присвятила кіно. Який Меггі Сміт була у молодості.