Хотів воювати проти України, де жили його рідні люди: що говорить про війну Олександр Маршал, який назвав українців "нацистами"

Читати російською
Автор
Новина оновлена 28 вересня 2024, 17:37

Путініст порушив кордон України, а потім поскаржився, що не зміг поховати близьких у Києві

Російський співак Олександр Маршал, як і кримка Евеліна Бльоданс, підтримав анексію Криму та кровопролитну війну Росії проти України.

Музикант каже, що в Україні живе "нацистська погань", хоча це не заважало його родичам спокійно жити у Києві. "Телеграф" розповідає, що каже російський музикант про війну і за що потрапив до "Миротворця".

Що відомо про Олександра Маршала

Олександр Міньков (справжнє прізвище росіянина) родом із Краснодарського краю. Був відрахований зі Ставропольського вищого військового училища військ ППО за спеціальністю "штурман бойового управління", де отримав прізвисько "Маршал", та дослужив свій термін у роті хімзахисту. Якийсь час був матросом-рятувальником в Алушті, Ялтинський район Криму.

Олександр Маршал у молодості і зараз

У 1987 році Маршал приєднався до рок-групи "Парк Горького", разом з нею переїхав до США, але згодом повернувся до РФ. Наразі співак виконує пісні на військову тематику, пропагуючи тим самим російську загарбницьку армію. Був у групах "Аракс", "Пілігрими", "Квіти" та "Парк Горького".

Що Олександр Маршал говорить про війну

Активно підтримував окупацію Росією українського Кримського півострова. 16 травня 2014 року виступав на пропагандистському мітинг-концерті, де виконував пісню "Севастополь". Також виступав на відкритті Кримського мосту 15 травня 2018 року. За це Україна порушила кримінальну справу стосовно 23 російських артистів.

12 травня 2017 року виступив в окупованому Луганську на концерті на честь роковин "референдуму" про відокремлення від України. Виступали також російські гурти "Челсі", "Авіатор" та "Міраж". Також виступав у Донецьку.

Маршал у Луганську, 2017 рік

У 2018 році Маршал був внесений до "чорного списку" Міністерства культури України як особа, що створює загрозу національній безпеці країни. Також росіянину було заборонено в’їзд до України. В одному з інтерв’ю росЗМІ Маршал поскаржився, що через це він не зміг відвідати та поховати родичів у Києві — маму та сестру.

У складі так званої "зіркової делегації" відвідував винзавод "Масандра", який був незаконно відібраний в України.

Путіністи Олександр Маршал, Валерія з Йосипом Пригожиним, Наташа Корольова, Стас Михайлов та Ігор Ніколаєв

"Наша країна — на правильному шляху, а нацистську погань пора стерти з лиця землі", — говорив про українців росіянин у 2022 році. За свою позицію Олександра "Маршала" Мінькова внесено до бази даних "Миротворець".

Маршал продовжує давати концерти для російських військових у зоні бойових дій та висловлює підтримку військовим діям Росії проти мирної України. Він є підсанкціональною особою багатьох країн, не лише України. 3 лютого 2023 року був включений до списку санкцій Канади за участь у поширенні російської дезінформації та пропаганди, а 17 березня був внесений до списку санкцій Латвії із забороною на в’їзд до країни.

"Якби ми не розпочали спецоперацію, вони б сто відсотків ударили. Вони до цього готувалися", — видав пропагандист у 2023 році. Росіянин також збирався воювати проти України, але "вік не дав", натомість пішов вбивати українців його племінник.

"Я не можу Україну сприймати як державу, це Союзна Республіка. Це місце, куди я любив приїжджати, де мав стільки друзів. Я виступав у Києві, на Контрактовій Площі, де було там близько 30 тисяч людей… Мій батько з мамою приходили до мене на концерт і таке інше. Навіть подумати такого не могли, що це може статися взагалі. Як таке можна було влаштувати?", — лицемірно заявив 2023 року Олександр Маршал.

Олександр Маршал підтримує вбивство українців

Раніше захищала українців скандальна Тетяна Монтян. "Телеграф" розповідав, як адвокат зрадила Україну і стала пропагандисткою в Росії.