Тонка талія та кокетлива посмішка: як у молодості виглядала Олімпійська чемпіонка Лілія Подкопаєва

Читати російською
Автор
Новина оновлена 03 жовтня 2024, 10:17

Вона була справжньою зіркою спортивної гімнастики в Україні та світі

Лілія Подкопаєва – справжня легенда українського спорту, володарка десятків золотих медалей різних турнірів та змагань. Одне з найважливіших її досягнень — перемога на Олімпійських іграх в Атланті 1996 року. А ще вона – багатодітна мама та неймовірно красива жінка. Живучи у США із сім’єю Лілія підтримала Україну після початку повномасштабної війни і продовжує це робити і зараз.

"Телеграф" вирішив згадати, як виглядала українська чемпіонка Лілія Подкопаєва на початку своєї зіркової спортивної кар’єри.

Лілія Подкопаєва — як вона виглядала на початку кар’єри

Лілія Подкопаєва народилася у Донецьку 15 серпня 1978 року, зараз їй 46 років. Гімнастикою майбутня чемпіонка почала займатися з раннього дитинства — з 5 до 8 років вона проводила по три обов’язкові тренування щодня.

Приблизно з 1993 року Лілія Подкопаєва почала їздити по всьому світу на чемпіонати та змагання. Не всі вони були успішними, проте згодом її спортивна кар’єра стрімко набирала обертів.

У липні 1996 року Лілія Подкопаєва взяла участь у літніх Олімпійських іграх в Атланті. Там вона здобула дві золоті медалі — в абсолютній першості та вільних вправах. Один із її елементів — подвійне сальто вперед із поворотом на 180° — досі ніхто зі спортсменів не може повторити, навіть чоловіки.

У той час (втім, як і зараз) Лілія Подкопаєва виглядала просто приголомшливо. Вона була юною, стрункою, підтягнутою і мала неймовірну чарівну усмішку.

Лілія Подкопаєва зараз — що про неї відомо

В Україні Лілію Подкопаєву добре знають, вона стала справжньою зіркою з багатьма титулами та нагородами. На початку 2000-х вона заснувала регулярний турнір свого імені "Золота Лілія" за участю мистецьких та ритмічних гімнастів, акробатів і танцюристів. Спортсменка часто стала гостею на телебаченні у різних шоу, брала участь та перемогла у "Танцях із зірками".

Зараз Лілія Подкопаєва одружена з бізнесменом Ігорем Дубинським, вона вийшла за нього у 2018 році, а у 2019 народила доньку. До речі, Лілія має і двох дітей від попереднього шлюбу — дочку Кароліна і прийомного сина Вадима.

З початку війни Лілія Подкопаєва підтримала Україну, вона давала багато інтерв’ю на українському телебаченні і в США організовувала різні акції, у тому числі благодійні, на підтримку українців.

Раніше "Телеграф" розповідав, як у дитинстві та молодості виглядав ведучий "Караоке на Майдані" Ігор Кондратюк. Нізащо не впізнаєте.