Куди зник зірка хіта "Ой, смереко!" Микола Гнатюк, якого хотіла напоїти сама Пугачова

Читати російською
Автор
Новина оновлена 10 жовтня 2024, 19:22

Співак був одружений всього раз і мало не подався у монахи

Микола Гнатюк свого часу збирав цілі стадіони. 14 вересня український виконавець відсвяткував 72-й день народження, але останніми роками про зірку 80-90-х, як і про Левка Дурка, майже нічого не чути.

Відомо, що Гнатюк наразі не в Україні. "Телеграф" розповідає, де зараз та як виглядає співак, а також що говорить про війну.

Що відомо про Миколу Гнатюка

Родом із Хмельницької області. Його молодший брат — український актор, співак та ведучий "Лото-забави" Анатолій Гнатюк. "В нас хороші, братські стосунки. Він старший на 12 років, і я завжди до нього прислухаюся. Тим більше, що він дуже мудра людина – завжди був таким", — розповів в інтерв'ю obozrevatel Анатолій.

Микола та Анатолій Гнатюк - рідні брати

Микола Гнатюк закінчив музично-педагогічний факультет Рівненського педагогічного інституту. Був солістом ансамблю "Ми – одесити" і гастролював з ВІА "Дружба", який вважають найстарішим колективом СРСР.

У 26-річному віці став переможцем конкурсу артистів естради, що проходив у Запоріжжі у 1978 році. А через рік посів 3 місце на всесоюзному конкурсі, що відкрило йому дорогу за кордон.

Конфлікт з Аллою Пугачовою

У 1980 році Гнатюк зайняв перше місце на фестивалі "Інтербачення" у Сопоті, Польща, з піснею "Танец на барабане". Одного разу співак розповів, як російська виконавиця Алла Пугачова, бувши у жюрі конкурсу, намагалася перешкодити йому, тримаючи за собою свого фаворита. За словами Миколи Гнатюка, напередодні виступу Примадонна запросила його на вечірку, щоб спробувати напоїти. Однак чоловік здогадався про наміри і, непомітно залишивши ресторан через чорний хід, повернувся до готелю, щоб підготуватися до виступу.

Микола Гнатюк у молодості

"Я не пішов в це коло… Це могло задіти, що я, як би, свого тримаюся. Але я це робив не з гордості. Це якийсь захист. Це спрацьовує автоматично. І можливо, це якось заділо. У нас, слава богу, у неї (Пугачової — ред.) своє життя, у мене — своє", — розповів Гордону співак у 2020 році.

У 1981 році Гнатюк виконав пісню "Птица счастья", яка швидко стала хітом свого часу.

Переїзд до Німеччини, розлучення і спад кар'єри

Микола Гнатюк був офіційно одружений лише один раз, має сина Олександра (1983). Свою дружину, журналістку Наталію, він зустрів під час інтерв'ю. Після аварії на Чорнобильській АЕС у 1986 році артист з родиною відправився до Німеччини. Зрештою, життя на дві країни зруйнувало шлюб Гнатюка.

Микола Гнатюк з дружиною Наталією
Син Олександр виріс у Німеччині
Микола Гнатюк зараз мешкає у сина у Німеччині

У 1987 році композитор Олександр Морозов створив для Гнатюка нові пісні, які стали поштовхом для відродження його кар'єри. Саме тоді Гнатюк отримав звання Народного артиста України. Його хіти, такі як "Час рікою пливе", "Ой, смереко!" та інші, відомі майже кожному українцю. Протягом кількох років артист залишався популярним, проте згодом інтерес до нього поступово згас.

Після цього Гнатюк захопився релігією та мало не подався у монахи. Певний час виконавець навіть записував церковні композиції під псевдонімом Анастасій.

Де зараз та як виглядає Микола Гнатюк

Наприкінці 2023 року співак з України переїхав до Німеччини, де проживає та працює фінансовим директором його син Олександр. Про це розповів брат артиста.

"Микола взяв творчу паузу, та і вік уже такий, поважний. У Німеччині не виступає. Але я переконаний, що він повернеться в Україну і ще буде співати для нашого народу. Ми з ним постійно на зв’язку. Микола є дуже віруючою людиною, молиться за нас і нашу перемогу. І ми ще точно разом заспіваємо", — поділився Анатолій Гнатюк.

Раніше ми писали про улюблену співачку Андрія Єрмака. Дізнайтеся, що відомо про Кажанну і як вона виглядає.