Вільям ходив у звичайну школу і їздив на метро, а у Гаррі зовсім інше ім’я: як до смерті принцеси Діани виглядали її сини

Читати російською
Автор
Новина оновлена 12 жовтня 2024, 12:56

Після смерті матері обом принцям довелося швидко подорослішати

Принци Вільям і Гаррі народилися в сім’ї нинішнього короля Великобританії Чарльза та його покійної дружини принцеси Діани. У них невелика різниця у віці — лише два роки. Зараз принцу Вільяму 42 роки, а Гаррі, відповідно, 40 років. Однак не всі знають, як вони виглядали в дитинстві.

"Телеграф" вирішив з’ясувати, якими були брати Вільям та Гаррі ще до того, як загинула принцеса Діана. На момент її смерті обоє принців були підлітками — 15 і 13 років відповідно.

Принци-брати Вільям та Гаррі. Фото: Getty Images

Принц Вільям — яким він був у дитинстві

Принц Вільям народився 21 червня 1982 року, і він став першою королівською дитиною, яка народилася в лікарні, а не в палаці. Старшого спадкоємця вирощували за всіма королівськими традиціями і з дитинства готували до престолу, адже саме він після свого батька має зайняти цей пост.

Принцеса Діана з синами. Фото: Getty Images

При цьому принцеса Діана дбала про те, щоб її син Вільям знав, як влаштоване життя поза палацом. Саме тому принц ходив до звичайної школи разом з іншими дітьми, їздив на метро Лондоном і навіть бував у Макдональдсі.

Принц Вільям дуже тяжко переживав втрату матері в автокатастрофі. Йому було лише 15 років, коли вона загинула, і довелося дуже швидко подорослішати після трагедії.

Королівська родина. Фото: Getty Images

Принц Гаррі — яким він був у дитинстві

Принц Гаррі в дитинстві був милою дитиною з рудим волоссям, яке дісталося йому по генах матері — у Спенсерів була ця характерна риса. До речі, мало хто знає, що насправді принц Гаррі не зовсім Гаррі – його справжнє ім’я Генрі. Офіційне ім’я принца – принц Генрі Уельський. Офіційне прізвище — Маунтбеттен-Віндзор.

Королівська родина. Фото: Getty Images

На відміну від свого брата Вільяма, якого з дитинства готували до престолу, Гаррі іноді почував себе дещо обділеним, але водночас більш розслабленим і вільнішим. Вже в юності він дозволяв собі вільнішу поведінку, тусовки і навіть потрапляв у скандали. Зрештою він взагалі відмовився від королівських обов’язків після одруження з Меган Маркл.

Королівська родина. Фото: Getty Images

Раніше "Телеграф" розповідав, яким було життя принцеси Діани до весілля з Чарльзом і як воно виглядало. Працювала нянею та офіціанткою.