Виступивший проти Лукашенка форвард "Динамо" боїться повертатися в Білорусь — йому загрожують армією

Читать на русском
Автор
Ілля Шкурін
Ілля Шкурін. Фото ФК Динамо (Київ)

Влада Білорусі придумала, як помститися футболістові.

Валерій Ісаєв, агент нападаючого Іллі Шкуріна, що виступає за київське "Динамо", яке у вересні провалило гру з "Баварією" (5:0) в Лізі чемпіонів, розповів, що у його підопічного можуть виникнути проблеми в разі повернення на батьківщину.

Про це представник білоруського гравця розповів в коментарі для tribuna.

Ісаєв зазначив, що президент Білорусі Олександр Лукашенко звільнив футболістів національної та молодіжної збірної від служби в армії. Шкурін став єдиним гравцем національної команди, який публічно виступив проти президента після скандальних виборів 2020 року і відмовився виступати у складі збірної Білорусі, поки країну очолює Лукашенко. У підсумку Ілля був виключений з національної команди, а потім йому стали приходити повістки до військкомату.

"Білоруські військові служби намагалися зробити так, щоб Ілля прийшов за повісткою до військкомату свого рідного міста", — розповів Ісаєв.

Ісаєв зазначив, що заборони на в’їзд до Білорусі у його підопічного немає, проте Ілля все ще побоюється повертатися на батьківщину.

"Ніхто не знає, що може статися. Але ймовірність піти в армію велика. Однак це останній пункт, за яким він побоїться повернутися в рідну країну зараз", — додав Валерій.

Нагадаємо, 22-річний Шкурін перебрався в команду Мірчі Луческу на правах оренди з московського ЦСКА в липні 2021 року. Термін угоди розрахований на один сезон. У поточній кампанії нападник віддав три гольові передачі в 7 іграх за "Біло-синіх".

Раніше "Телеграф" повідомляв, що новий нападаючий "Динамо" забив гол у ворота збірної Бразилії.