Колишній прес-аташе "Шахтаря" розповів, як у Донецьку загинув президент клубу

Читать на русском
Автор
3679
Ахать Брагін загинув під час футбольного матчу
Ахать Брагін загинув під час футбольного матчу

1995 року президента "Шахтаря" підірвали на матчі команди.

Колишній прес-аташе "Шахтаря" В’ячеслав Шарафудінов в інтерв’ю FanDay згадав, як став очевидцем смерті колишнього президента "гірників" Ахатя Брагіна під час футбольного матчу. 15 жовтня 1995 року Брагіна підірвали у Донецьку під час гри донецького клубу.

“Де я був під час вибуху? На стадшоні, "Шахтар" грав із "Таврією". На голову посипалося, і ми зрозуміли, щось сталося.

Потім побігли всі на місце вибуху, світла не було, темно. Побачили кров, частини людського тіла, і всі зрозуміли. Тіло Брагіна дізнався тодішній перший віце-президент "Шахтаря" Равіль Сафіуллін. Він підняв відірвану кисть і впізнав його по годиннику", — розповів Шарафудінов.

Після смерті Брагіна керувати донецьким клубом став нинішній президент "Шахтаря" Рінат Ахметов. За нього команда стала 13-кратним чемпіоном України і стільки ж разів вигравала національний кубок. У 2009 році "Шахтар" виграв Кубок УЄФА, ставши першою і поки що єдиною українською командою, що брала єврокубок за часів незалежності.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зараз ситуація в Донецьку зі стадіоном "Донбас-Арена". Також Шарафудінов згадав, як уперше познайомився із президентом київського "Динамо" Ігорем Суркісом.