Збірна України ризикує не потрапити на чемпіонат світу з футболу після перемоги Фінляндії над Боснією (відео)

Читать на русском
Автор
5172
Фіни несподівано перемагають на виїзді Новина оновлена 14 листопада 2021, 09:46
Фіни несподівано перемагають на виїзді

Боснія випадає з-поміж претендентів на ЧС.

Збірна Фінляндії здобула перемогу над Боснією та Герцоговиною у матчі передостаннього туру відбору на ЧС-2022. Гра завершилася виїзною перемогою Суомі з рахунком 3:1.

Гості мали чудовий шанс вийти вперед уже на 25-й хвилині, проте лідер фінів Теему Пуккі не зміг реалізувати пенальті.

Проте лідер фінської збірної виправився вже за п’ять хвилин, віддавши відмінну передачу з правого флангу, і Форсс з кількох метрів відправив м’яч у сітку воріт.

Невдовзі Фінляндія залишилася у меншості. Райтала небезпечно зіграв у підкаті проти Колашинаца, за що одержав пряму червону картку, а лідер боснійців в результаті інциденту отримав травму та залишив поле.

Після перерви Фінляндія збільшила перевагу у рахунку. Знову Пуккі класно поборовся на брівці та викотив м’яч на 11 метрів, звідки Лод розстріляв ворота суперника.

Святкували фіни недовго, і вже на 68 хвилині Боснія один м’яч відіграла. Пройшла подача зі штрафного з лівого флангу, а перед воротами найквапливішим виявився Менал, який і відправив м’яч за призначенням.

Але останнє слово все ж таки залишилося за фінами. ОʼШонессі ніхто не тримав на лінії воротарської, а фінському гравцю тільки це і треба було. Як підсумок – перемога фінів 3:1.

Завдяки цій перемозі фіни набрали 11 очок та вийшли на друге місце, обігнавши Україну. Боснія та Герцоговина, своєю чергою, із 7 очками припинила боротьбу за вихід у плей-офф турніру. Таким чином, збірна України ризикує припинити боротьбу за вихід на чемпіонат світу навіть у разі перемоги у заключному турі над боснійцями. Нашій команді буде важливо не лише виграти, а й дочекатися негативного для Фінляндії результату зустрічі із Францією. Докладніше про всі розклади у групі D ми написали тут.

Турнірна таблиця до матчу Франції та Казахстану

Як раніше повідомляв "Телеграф", в останньому турі збірна України зіграє у вівторок проти Боснії та Герцоговини. Ознайомитись з попередніми розкладами можна на нашому сайті.