"Міністерство зробило хід конем": українські шахісти могли стати безхатьками на переможному чемпіонаті Європи (відео)

Читать на русском
Автор
Антон Коробов
Антон Коробов. Фото Screenshot

Перемога була затьмарена дивними діями чиновників.

Український гросмейстер Антон Коробов, розповідаючи про тріумфальний для України командний чемпіонат Європи з шахів, заявив, що збірна могла залишитися без даху над головою просто під час змагань.

Про це шахіст розповів під час інтерв’ю на YouTube-каналі my ua.

Чемпіон Європи, говорячи про інтелектуальні здібності українських політиків, навів приклад із "недалекого минулого". Коробов зазначив, що збірна України на переможному чемпіонаті Європи у Словенії опинилася без фінансування через міністерство, тому не було сплачено проживання спортсменів у місті Терме Чатеж, де проходили змагання.

"Наше рідне міністерство зробило просто геніальний хід конем. Вважаю, за це треба одразу вручати звання Героя України. Україна – єдина команда, яка не змогла заплатити за проживання. Ми знаходилися у підвішеному стані: у будь-який момент нас могли вигнати на вулицю", — розповів Коробов.

Також шахіст розповів, що за українську делегацію вступився Європейський шаховий союз, який не дозволив виселити команду.

"Провели чемпіонат як безхатьки, але безхатьки теж іноді можуть на щось спромогтися", — додав Антон.

Зазначимо, сенсаційну перемогу на ЧЄ збірній України принесли: Юрій Кузубов, Антон Коробов, Андрій Волокітін, Кирило Шевченко та Володимир Онищук.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що український футболіст відреагував на звинувачення у корупції у національній команді.