Україна на ралі "Дакар" піднялася у категорії SSV, а вантажівки навіть не виїхали на другий етап (фото)

Читать на русском
Автор
1280
Українцям на мотовсюдиходах вдалося покращити свій результат на Дакарі
Українцям на мотовсюдиходах вдалося покращити свій результат на Дакарі. Фото motorcar.com.ua

Перегони у категорії вантажівок перенесли - вони відбудуться 4 січня

У Саудівській Аравії у понеділок, 3 січня, відбувся другий етап найскладнішого ралі-рейду "Дакар-2022". І у той час, як українські гонщики на всюдиходах змогли піднятися у SSV, то залік для вантажівок взагалі не відбувся. У Dakar Classic Україну представляє команда КМАМК з пілотом Сергієм Маліком.

Про це повідомив голова Autoconsulting Олег Омельницький на власній сторінці у Facebook.

За його словами, на "Дакарі-2022" 3 січня мав відбутися марафонський етап, однак злива зруйнувала всі плани. Проливний дощ зіпсував всі дороги й навіть затопив нічний табір в Аль-Артавії. Через це деякі маршрути скоротили, а для категорії Classic взагалі скасували — він відбудеться у вівторок, 4 січня.

У категорії мотовсюдиходів українська команда у складі Євгена Ковалевича та Дмитра Циро стартувала 35-ою, а змогла фінішувати 21-ою. Цього разу спортсменам вдалося відігратися на першій контрольній точці й одразу зайняти 24 позицію, яку поступово покращили до фінішу. Лідерам перегонів наша команда програла 42 хв. 44 с, а в загальному заліку українці відстають на 2 год. 59 хв та посідають 29 місце у SSV.

Омельницький зазначив, що перегони вантажівок відбудуться 4 січня, однак вже зараз можна назвати фаворитів у цій категорії. Зокрема, потужними є команди на вантажівках КАМАЗ, серед яких і росіяни, які не дають жодного шансу суперникам на "золото" або "срібло".

"Поки що, за підсумками прологу та 1 етапу усі перші 3 місця у команди КАМАЗ-Майстер. І відрив від переслідувачів із команди Loprais Praga, яка на 5-му місці – вже майже 25 хвилин", — зазначив голова Autoconsulting.

Ралі Дакар 2022 - які результати українців на другому етапі
Ралі Дакар 2022 - які результати українців на другому етапі
Ралі Дакар 2022 - які результати українців на другому етапі
Ралі Дакар 2022 - які результати українців на другому етапі

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у першому етапі ралі "Дакар-2022" українська команда на чолі з Сергієм Маліком у категорії Classic підійшла впритул до результату лідера прологу Альфано на Unimog. А на відкритті ралі показала непоганий результат у пролозі.