Біатлон та лижна естафета: результати 8-го ігрового дня на Олімпіаді у Пекіні

Читать на русском
Автор
772
Лижниця на Олімпіаді у Пекіні Новина оновлена 12 лютого 2022, 20:33
Лижниця на Олімпіаді у Пекіні. Фото facebook.com/olympicua

Українці знову лишилися без медалей.

У суботу, 12 лютого, на Олімпійських іграх у Пекіні проходив восьмий ігровий день, у рамках якого спортсмени змагалися за 6 комплектів нагород, зокрема українські біатлоністи пробували зачепитися за нагороди у чоловічому спринті.

"Телеграф" вів текстову трансляцію ігрового дня.

ОЛІМПІАДА-2022: МЕДАЛЬНИЙ ЗАЛІК

Також 12 лютого визначалися олімпійські чемпіони у сноуборд-кроссі, лижній жіночій естафеті, ковзанярському спорті, стрибках з трампліна та скелетоні. Українці не були фаворитами в біатлоні, однак за точної стрільби хлопці могли розраховувати на високі місця. До речі, Юлія Джима була близька до подіуму в жіночому спринті 11 лютого.

Результати змагань на Олімпійських іграх у Пекіні 12 лютого

Медальні змагання:

Збірна в США виграла "золото" у змішаних змаганнях зі сноуборд-кроссу, "срібло" виборола збірна Італії, а "бронза" дісталася Канаді.

Жіноча збірна Олімпійського комітету Росії з лижних перегонів виборола золоті медалі в естафеті 4x5 км, срібні медалі перегони дісталися збірній Німеччини, а трійку найкращих замкнули шведки.

Китайський ковзаняр Гао Тін'юй виграв золоту медаль на дистанції 500 метрів, "срібло" виграв кореєць Ча Мін Кю, а "бронзу" завоював японець Ватару Морісіге.

Перемогу у чоловічому спринті здобув норвезький біатлоніст Йоганнес Бьо, срібну медаль завоював француз Кентен Фійон Майєа, трійку призерів замкнув ще один норвежець — Тар'єй Бьо.

Норвежець Маріус Ліндвік виграв "золото" у стрибках на лижах із трампліна. Срібним призером став японець Рьою Кобаясі, "бронза" дісталася німцеві Карлу Гайгеру.

Німецька скелетоністка Ханна Найзе виборола "золото", друге місце посіла Жаклін Нарракотт з Австралії, а третє — Кімберлі Бос із Нідерландів.

Результати українців:

Збірна України не фінішувала у лижній естафеті.

Дмитро Підручний посів 13 місце, Артем Прbма – 16, Антон Дудченко – 60, а Богдан Цимбал – 66 спринті (біатлон).

Літаючі лижники Віталій Калінченко та Євген Марусяк не пройшли кваліфікацію у стрибках з великого трампліна, посівши 44-е та 50-е місця відповідно.

Олександра Назарова та Максим Нікітін із 20-м результатом пробилися до довільної програми танцювальних пар.

Нагадаємо, що попередній ігровий день на Іграх у Пекіні запам’ятався патріотичним вчинком українського спортсмена, а також допінг-скандалом навколо 15-річної росіянки.