Олімпіада-2022: підсумковий медальний залік зимових Ігор у Пекіні

Читать на русском
Автор
5945
Медальний залік Олімпійських ігор у Пекіні
Медальний залік Олімпійських ігор у Пекіні. Фото instagram.com/beijing2022

Олімпійські ігри пройшли з 4 по 20 лютого.

У п’ятницю, 4 лютого, у Пекіні відбулася помпезна церемонія відкриття XXIV Зимових Олімпійських ігор, яка ознаменувала старт головних спортивних змагань року.

Понад 4000 спортсменів з 95 країн світу визначали найкращих у 7 видах спорту (15 дисциплін). На стадіонах та відкритих аренах Китаю олімпійці розіграли 109 комплектів медалей.

Медальний залік зимових Олімпійських ігор у Пекіні

Підсумковий медальний залік Олімпійських ігор у Пекіні
Підсумковий медальний залік Олімпійських ігор у Пекіні

Найбільше спортсменів до Китаю відправили американці, які могли похвалитися делегацією із 223 спортсменів. Українців було лише 45 (що на 12 осіб більше, ніж на минулих ОІ). "Жовто-сині" вперше були представлені у фрістайлі (змішані команди, акробатика), а також у жіночому бобслеї (монобоб).

Минулої Олімпіади в Пхенчхані українці здобули лише одну медаль — "золото" в активі фрістайліста Олександра Абраменка. Наша збірна тоді посіла 22-те загальнокомандне місце.

Зазначимо, за ходом Ігор у Пекіні можна було стежити на ТБ і не тільки. Букмекери вважали, що українці не зможуть виграти на Іграх жодної медалі. Такої думки дотримувалися й аналітики.

Перед стартом Олімпіади Міністерство молоді та спорту України рекомендувало українським спортсменам не фотографуватися із росіянами. У РФ це викликало істерику, а от організатори все одно саджали атлетів двох сусідніх країн поруч. Міністр Вадим Гутцайт зазначив, що заборони на фото жодної не було, а була лише рекомендація.