Завдано потужного спортивного удару по росії: звідки їх виключили цього разу

Читать на русском
Автор
5921
ПКР
ПКР

Рішення ухвалено голосами 64 делегатів

Міжнародний паралімпійський комітет (МПК) призупинив членство Паралімпійського комітету росії (ПКР) та Білорусі (ПКБ).

Як йдеться у заяві, оприлюдненій у твіттер МПК, подібні рішення були ухвалені під час засідання Генасамблеї у Берліні. Зазначається, що за усунення росії проголосували 64 делегати, ще 39 були проти і 16 утрималися.

"У зв’язку з його (членства, — ред.) призупиненням ПКР росії втрачає всі права членства в МПК з урахуванням права на апеляцію. Якщо будь-яка апеляція не буде задоволена, тільки Генеральна Асамблея може скасувати припинення. Наступна Генеральна Асамблея, ймовірно, відбудеться у четвертому кварталі 2023 року", — йдеться у повідомленні.

В іншому твітті повідомляється, що таке ж рішення було ухвалено щодо членства Білорусі. Підтримали рішення 54 делегати, ще 45 були проти та 18 утрималися.

Членство ПКР у Міжнародному паралімпійському комітеті було припинено у 2016 році на тлі допінгового скандалу. У 2019 році членство ПКР було умовно відновлено.

Як повідомлялося раніше, президент ПКР напередодні намагався отримати візу до Німеччини для участі в засіданні Генасамблеї, проте не зміг цього зробити, через що розкритикував керівництво МПК.