На Україну сунуть два фронти: синоптики попередили про зміну погоди

Читать на русском
Автор
1473
rivnenews.com.ua

Останній тиждень спекотного червня приготував несподіваний фінал

Перший місяць календарного літа добігає кінця. Червень 2023 вже встиг подарувати українцям широкий спектр синоптичних сюрпризів: від 30-градусної спеки до осінніх температур на екваторі місяця. Втім, це ще не всі погодні несподіванки: за прогнозами синоптиків, останній тиждень червня приготував прохолодний і "мокрий" фінал для України.

Якою буде погода у найближчі дні, "Телеграфу" розповіла синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха.

Як пояснила виданню фахівчиня, синоптична ситуація в Україні наступного тижня буде визначатися двома атмосферними фронтами, які пройдуть один за одним.

"Час від часу надходитимуть атмосферні фронти з північного заходу, які будуть чергуватися з сонячною погодою. Більшість часу переважатимуть короткочасні дощі. Опади будуть літнього, теплого характеру, нетривалі і не на цілий день, але треба бути до цього готовими", — розказує "Телеграфу" Птуха.

Це призведе до зниження температури.

"Наступного тижня температура повітря буде відчутно нижчою. Особливо це стосується західних областей, де весь тиждень буде прохолодно: 19-24 градуси тепла", — пояснює синоптик.

Перший фронт надійде в Україну вже 24 червня, в суботу.

"На вихідних по Україні — штормове попередження, саме по західних регіонах. Протягом 24 червня в усіх західних областях – грози, місцями град та шквали 15-20 метрів на секунду, а вночі значні дощі", — додає Наталія Птуха.

На початку тижня атмосферний фронт вже охопить майже всю територію країни.

"Атмосферний фронт буде просуватися у східному напрямку і зачепить майже всю територію України в період 25-26 червня. Температура вночі буде 15-20 градусів тепла, в західних областях нижче: 11-16 вище нуля. Вдень температура 21-26 градусів тепла, тільки на півдні та сході +25-30 °С", — підкреслила синоптик.

27 червня перерва: атмосферний фронт піде з України. І цілий день небо хоч і буде затягнуте легкими хмарами, та опадів не передбачається.

"Та вже надвечір цього дня західні області знову зустрінуть новий атмосферний фронт. А це означає, що знову будуть короткочасні грозові дощі, град і шквали. Нестійка погода. Температура повітря за цим другим фронтом ще більше знизиться: в денні години буде близько 20 градусів. Та коли фронт пройде, температура повітря буде знову підвищуватись", — резюмувала Птуха.

Та похолодання дійсно буде не довготривалим. Вже 28-29 червня температура повітря знову почне зростати, а опади вщухнуть.