Улюбленець на зв’язку: собаки зможуть дзвонити своїм господарям завдяки DogPhone

Читать на русском
Автор
Песиків хочуть захистити від самотності, коли люди залишають їх на день у квартирі
Песиків хочуть захистити від самотності, коли люди залишають їх на день у квартирі. Фото фото з відкритих джерел

У майбутньому у собак може з’явитися і своя соцмережа

У Великій Британії розробили спеціальний телефонний апарат, яким зможуть користуватися собаки для зв’язку з господарями, коли вони знаходяться поза домом.

Подробиці про незвичайний DogPhone розкрили в The Guardian.

Розробницею технології стала Іллєна Хірський-Дуглас, яка працює в університеті міста Глазго. Першим піддослідним став її ж пес, лабрадор Зак, який, здається, із задоволенням протестував можливість побачитись з господинею, поки та знаходиться поза домом.

Працює винахід дуже просто — його поміщають у спеціальну собачу іграшку у вигляді м’яча. Якщо його перемістити, то він активує програму на ноутбуці, котра і здійснить дзвінок власнику тварини.

Цікаво, що людина може також зателефонувати до собаки, але над максимально правильним "прийняттям вхідних" вчені ще працюють.

Ученые изобрели телефон для собак DogPhone
Вчена разом зі своїм вихованцем (ліворуч Зак зображений з DogPhone)

На думку Хірський-Дуглас, навчання собак подібним технологіям вкотре наголошують, наскільки ці тварини розумні. У майбутньому вчена зовсім не виключає ймовірності появи спеціальних винаходів, які допоможуть псам зв’язуватися не тільки з людьми, а й між собою.

Слід зазначити, що у продажу поки що такої технології немає, адже вчені продовжують над нею працювати. Перші результати роботи співробітники університету Глазго презентували під час конференції ACM Interactive Surfaces and Spaces Conference 2021 у Польщі.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв, звідки з’явився популярний в інтернеті собачий мем "go to horny jail" та що за іграшку з ним зробили.