Чи можна сушити телефон феном: міф чи корисний лайфхак

Читать на русском
Автор
4974
Головне робити все швидко
Головне робити все швидко. Фото Колаж "Телеграфу"

Не всі поради з інтернету однаково корисні.

Різні бувають у житті ситуації, за яких телефон потрапляє у воду. Найчастіше гаджет може намокнути на вулиці під дощем, або якщо його господар випадково або навіть спеціально впустить його у воду: в раковину, в унітаз, в калюжу і т.д. Як висушити промоклий у воді телефон ?

Існує багато різних рекомендацій, одна з яких висушити його феном. Проте фахівці зазначають, що такий спосіб — це лише міф, повідомляє itechua.com. Чому так робити не можна – читайте далі.

Чому не варто сушити промоклий смартфон феном

Відповідь дуже проста: якщо сушити телефон феном, то тепле повітря може перегріти внутрішні елементи пристрою, що тільки посилить ситуацію. Так, є фени з холодним обдуванням, але прохолодним повітрям ви нічого не висушите. Тому краще взагалі так не робити.

Фахівці рекомендують наступне: розберіть промоклий смартфон, витягніть акумулятор, якщо є така можливість, sim-карту, картку пам’яті, і просушіть серветками всі доступні елементи, а сам гаджет покладіть на рушник таким чином, щоб рідина могла максимально витекти. Ну і обов’язково віднесіть девайс до сервісного центру.

Раніше "Телеграф" розповідав, чому шкідливо заряджати телефон до максимального відсотка. А також ми писали, коли найкраще ставити смартфон на зарядку. Є так зване золоте правило та найбільш оптимальний діапазон відсотків.