BMW показала в дії автомобіль, який змінює колір, а Sony і Honda – електромобіль із зовнішнім дисплеєм (відео)

Читать на русском
Автор
1333
Незабаром зустрічайте новинки на всіх дорогах світу
Незабаром зустрічайте новинки на всіх дорогах світу. Фото Відкриті джерела

Новинки були представлені на відомій виставці у Лос-Анджелесі

Компанія BMW, яка розробила технологію зарядки електромобіля від "лежачих поліцейських", продовжує працювати над концептами нових автомобілів.

Так, на виставці CES 2023 у Лос-Анджелесі вона представила концепт нового дизайну для своїх майбутніх електромобілів – i Vision Dee.

Про це пише The Verge.

Головна особливість концепції i Vision Dee – "спілкування" з автомобілем як із цифровим помічником. Для збільшення "точок взаємодії" з електрокаром нова парадигма дизайну передбачає наявність двох дисплеїв, за допомогою яких власник зможе "контактувати" з автомобілем усередині та зовні.

Перший дисплей замінює приладову панель і є проекцією на всю ширину лобового скла, другий — розташований у передній частині автомобіля. Він може реагувати на наближення власника, відповідати на голосові команди, демонструвати "емоції" машини та дозволяє водієві спілкуватися з іншими учасниками дорожнього руху.

Також на виставці CES 2023 був представлений удосконалений автомобіль, iX Flow, який може змінювати колір кузова та дисків: він може бути білим та набувати різних відтінків сірого. Технологію реалізовано за допомогою великих дисплеїв E-Ink. Вони виконані у формі кузова та підключені до мультимедійної системи автомобіля. Прототип такого автомобіля був представлений минулого року, тепер він показаний у дії. Наступним кроком компанія бачить заміну чорно-білих панелей на кольорові дисплеї з необмеженим набором кольорів.

У свою чергу Sony використовувала відому виставку для того, щоб показати створений у співпраці з Honda електромобіль Afeela, розповідає CNN.

Afeela – це чотиридверний ліфтбек з 45 датчиками безпеки, зовнішнім дисплеєм, панорамним дахом та інтеграцією з Epic Games.

Afeela показали через рік після об’єднання двох японських компаній у автомобільний бренд Sony Honda Mobility. Машина позиціонується як безпечний електрокар з автопілотом третього рівня, просунутою мультимедійною складовою та потужною системою безпеки. Третій рівень автономного водіння означає, що машина може самостійно рушати та зупинятися у заторі, але не здатна повністю вести автомобіль без участі водія (як на п’ятому рівні).

За безпеку руху відповідають 45 сенсорів, розташованих усередині та зовні автомобіля. 14 із них — це камери, які стежать за дорожньою обстановкою довкола. Також зовні в решітці радіатора розташований вбудований дисплей. У компанії заявляють, що він повідомлятиме інших учасників руху якусь корисну інформацію.

За словами генерального директора Sony Кенічіро Йосіда, замовлення на Afeela відкриють у першій половині 2025 року, а перші автомобілі вирушать покупцям з Північної Америки навесні 2026-го. Ближче до початку продажу з’являться докладніші характеристики автомобіля.

Нагадаємо, раніше було названо найбільш обтічний "сонцемобіль" у світі.