В Україні з’явилися удосконалені бронеавтомобілі Kirpi: чим вони особливі (відео)

Читать на русском
Автор
5838
БТР Kirpi захищає від мін
БТР Kirpi захищає від мін. Фото autonews.autoua.net

На БТР встановили бойовий модуль, названий на честь єгипетського бога

Захищені БТР Kirpi турецького виробництва, які Україна почала отримувати у серпні і вони врятували вже не одне життя, були помічені у новому варіанті. В останній партії, що прибула, відзначені бойові модулі румунського виробництва.

Згідно з інформацією порталу Ukraine Weapons Tracker, Kirpi оснащені румунськими Pro Optica ANUBIS RCWS — дистанційно керований бойовий модуль. Його вперше представили у 2018 році. Він має гіростабілізацію по двох осях і може містити кулемет калібру 7,62 або 12,7 мм.

У "Анубіса" є тепловізор, камера відеоспостереження CDD та автоматична система управління вогнем та лазерний далекомір. Вночі дальність виявлення мети до 6 км для автомобіля та до 3 км для людини. На одній третині цієї відстані можлива ідентифікація.

Kirpi виробляє турецька компанія ВМС. Це машина класу MRAP для мінного захисту. Перше постачання було 50 машин — вони передані українським морським піхотинцям, очікувалося постачання ще 150 БТР. У перекладі Kirpi означає "їжак". Машина, головне завдання якої безпечно перевезти людей є амортизаційні сидіння, система GPS і автоматична система гасіння пожежі. Вікна в ній куленепробивні, а нагорі — захищене місце для навідника, яке обертається на 360 градусів. Важить такий "Їжачок" порожній 18 тонн і може везти 2 тонни корисного вантажу.

Раніше "Телеграф" розповідав про БТР Bastion, які Україна отримає від Франції. Від США у новому пакеті прийдуть бойові машини Bradley.