Для важкої роботи: створено робота, який має компенсувати нестачу фізичної сили

Читать на русском
Автор
3498
Робомен
Робомен

Робот створений для таких сфер, як виробництво, логістика, складування та роздрібна торгівля

Незважаючи на те, що вулицями міст уже розгулюють "робоособаки", по-справжньому корисних роботів, які можуть замінити людей у багатьох сферах діяльності, поки що недостатньо.

Наприклад, у США гостро постає проблема нестачі робочої сили, пише Prnewswire.

З цією метою компанія Figure, яка займається робототехнікою, представила свого нового робота-гуманоїда Figure 01. Він якраз і призначений для того, щоб вирішити питання нестачі грубої робочої сили.

"Якщо ми хочемо подальшого зростання, нам потрібно більше продуктивності, а це означає більше автоматизації. Як тільки гуманоїди Figure почнуть працювати разом з нами, у суспільства з’явиться потенціал для виробництва безлічі доступних товарів та послуг", — вважають у Figure.

Перший людиноподібний робот компанії, названий Figure 01, поєднує в собі спритність із алгоритмами штучного інтелекту. Він може виконувати широкий спектр завдань у різних галузях, таких як виробництво, логістика, складування та роздрібна торгівля.

У той же час дизайнерський відділ Figure пішов ще далі і розробив варіант робота для презентацій: його зробили в чомсусь подібним до робота Софії, забезпечивши "рисами справжнього чоловіка".

Раніше "Телеграф" писав про те, що в деяких країнах роботи зайнялися виловом хуліганів.