Майбутнє вже тут: у Києві пес-робот розгулював вулицею (відео)

Читать на русском
Автор
2143
Робопес Spot від Boston Dynamics
Робопес Spot від Boston Dynamics. Фото Відкриті джерела

Коштує робопес понад 70 тисяч доларів

В одному з районів Києва помітили незвичайного вихованця – робопса від фірми Boston Dynamics. Робот ходив у дворі багатоповерхового будинку.

Кадри опубліковано в одному зі столичних Telegram-каналів. Робот гуляв біля ЖК "Кампус" у Солом’янському районі Києва.

На кадрах видно, що робот йде один, поряд з ним нема людини, яка б могла бути його власником. І це не дивно, адже робот оснащений акумулятором і ним можна керувати дистанційно за допомогою спеціального планшета. У мережі пожартували, що собаку відправили вигулюватися, як справжню тварину.

Робопес Spot від Boston Dynamics став доступним до продажу 2020 року. Цей винахід призначений для комерційного та промислового використання: для автоматичного збирання даних, перевезення вантажів, огляду небезпечної місцевості та інших завдань. Допускається використання такого робота як домашнього помічника, до того ж нещодавно робота оснастили "рукою", яка допомагає залізному псу відчиняти двері, перемикати рубильник, перетягувати шлакоблок, а також піднімати речі з підлоги та складати їх у кошик.

Ціна робопса не кожному припаде по кишені, адже в середньому він коштує 74,5 тисяч доларів.

Раніше "Телеграф" розповідав, що перші "живі роботи" навчилися розмножуватися самостійно. Це нова форма розмноження, не схожа інші.