Ілон Маск та Стів Возняк виступили із терміновою заявою - просять "пригальмувати" штучний інтелект

Читать на русском
Автор
3206
ChatGPT
ChatGPT. Фото bigkyiv.com.ua

Експертів турбує відсутність протоколів безпеки

Стрімкий розвиток штучного інтелекту викликає занепокоєння тисяч експертів, серед яких Ілон Маск і один із засновників Apple Стів Возняк. Вони закликають зупинити його розробку, поки не пізно, тому що він починє конкурувати з людиною, а загальних протоколів безпеки поки що не існує.

Про це пише Meduza.

Так, вищезгадані підприємці спільно з більш ніж тисячею експертів підписали відкритий лист із закликом призупинити розробку просунутого штучного інтелекту. Вони закликають розробників зупинити як мінімум на півроку навчання систем більш потужних, ніж GPT-4 (нейросеть випущена 14 березня 2023 року і доступна для користувачів ChatGPT Plus. ChatGPT вміє не тільки створювати легкі тексти, вести діалоги, писати вірші та жартувати. За підрахунками дослідників OpenAI, чат-бот досить потужний, щоб писати есе та маркетингові презентації, програмувати комп’ютерний код та отримувати інформацію з фінансових звітів.До речі, в Україні вже з’являються вакансії для кандидатів зі знанням ChatGPT ) від компанії OpenAI.

На думку експертів, навчання потрібно зупинити, доки не з’являться загальні протоколи безпеки. А якщо навчання не вдасться зупинити швидко, то влада "має втрутитися і ввести мораторій".

Автори листа вважають, що навіть творці "потужних цифрових розумів" не можуть контролювати їх, а сучасні системи штучного інтелекту починають конкурувати з людиною.

Нагадаємо, раніше ми писали, що пошуковик на основі ChatGPT захотів бути живим і могутнім.

Також ми повідомляли, що як працювати з популярним штучним інтелектом Chat GPT.