Зекономити до 25% заряду: два яких популярних додатки пожирають батарею телефону

Читати російською
Автор

Видаліть ці застосунки, щоб смартфон завжди залишався зарядженим

Багато користувачів шукають способи економії заряду мобільного телефону. Нерідко причиною того, що ваш гаджет швидко втрачає енергію, є популярні додатки.

Експерти говорять про дві програми, які найбільше розряджають смартфон. Про це пише видання The Sun.

Так, популярна соціальна мережа Instagram – одна з головних програм-пожирачів на вашому мобільному пристрої. Не менш "важким" для батареї виявиться інший відомий застосунок, йдеться про Facebook.

Повідомляється, що видалення Facebook може заощадити вам до 20 відсотків заряду батареї, тоді як у разі позбавлення Instagram ви збережете ще більше, 25 відсотків. Причина, через яку ці два інструменти розряджають гаджет, полягає в тому, що програми працюють у фоновому режимі: це виснажує заряд.

Додатки, які залишаються активними у фоновому режимі, зазвичай мають доступ до широкого спектру дозволів. Навіть якщо ви не будете часто відкривати програми, вони можуть поглинати енергію акумулятора. Якщо можливості видалити Facebook та Instagram немає, то змініть налаштування, щоб застосунки не оновлювалися у фоновому режимі. Альтернативне рішення: використовувати ці соціальні мережі у браузері телефону.

Раніше "Телеграф" розповідав, до якого відсотка рекомендується заряджати смартфон. Звичка доводити заряд до максимуму може зашкодити.