Мавпа з чіпом від компанії Ілона Маска справді навчилася грати у відеоігри — опубліковано відео

Читать на русском
Автор
1506
Мавпа з чіпом від компанії Ілона Маска справді навчилася грати у відеоігри — опубліковано відео Новина оновлена 31 березня 2024, 16:21

Чіп допоможе людям з паралічем працювати на смартфоні.

Нейротехнологічна компанія Neuralink американського мільярдера Ілона Маска підтвердила інформацію про те, що їм вдалося імплантувати в мозок мавпи чіп та навчити її грати у відеоігри за допомогою думок. Публіці презентували відео де 9-річний примат Пейджер грає у відео гру Pong.

За словами вчених, спочатку мавпа навчилася грати за допомогою джойстика. Вона переміщала курсор за помаранчевим квадратом на екрані. За це примат отримував у нагороду бананову смузі через металеву трубочку.

Під час гри імплантат фіксував, які саме нейрони є активними під час навчання. Таким чином чіпу вдалося спрогнозувати, куди тварина рухатиме курсор, перш ніж Пейджер робив це фізично.

Після цього у примату відібрали джойстик і включили Pong. Пейджер не торкався джойстика, проте, за допомогою мозку контролював хід гри, задіявши імплантовані нейронні нитки.

Ілон Маск написав у Twitter, що в майбутньому завдяки чіпу Neuralink люди з паралічем отримають можливість самостійно користуватися смартфоном. Причому в них це відбуватиметься швидше, ніж у людей, які використовують для набору тексту свої пальці.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський запросив Ілона Маска в Україну.