З 1 квітня розмитнення авто з Європи мало стати безкоштовним, але не стало — в чому причина

Читать на русском
Автор
15231
Поки що за імпорт авто доведеться платити ПДВ та акциз
Поки що за імпорт авто доведеться платити ПДВ та акциз. Фото Відкриті джерела

Влада обіцяє, що все зміниться найближчими днями

Ще 24 березня Верховна Рада України ухвалила законопроект №7190 "Про внесення змін до Податкового Кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення законодавства на період військового стану", яким встановила нові ставки податків на період бойових дій.

Згідно з документом імпорт товарів для ФОП працюючих на єдиному податку 1-3 груп, а також ввезення легкових автомобілів планувалося повністю звільнити від сплати ПДВ та акцизного збору з 1 квітня.

Хоча закон був прийнятий парламентом і підписаний її головою, документ так і не підписав президент Володимир Зеленський, а значить, поки не набув чинності

"Зараз поки що законопроект не підписаний президентом, очікуємо, що це відбудеться найближчим часом", — уточнив у коментарі "Телеграфу" автор документа, голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев.

Тим часом з 1 квітня запроваджены нові податкові пільги для ФОП та підприємств — для ФОП І та ІІ групи виплати єдиного податку будуть добровільними. А великий бізнес перейде на спрощену систему оподаткування. ФОП ІІІ групи зможуть виплачувати єдиний податок з обороту у розмірі 2%.