Заряджається на 500 км за 12 хвилин: китайці створили унікальний електричний мінівен

Читать на русском
Автор
1643
Li Mega
Li Mega. Фото carnewschina

Швидкість зарядки побила абсолютний рекорд у світі

Китайський автовиробник Li Auto, який працює у Пекіні з 2015 року, показав новий мінівен під назвою Li Mega. Цікаво, що автомобіль має максимальну потужність заряджання у 552 кВт.

У порівнянні з іншими електрокарами, рівень потужності заряду яких сильно знижується після заряджання понад 80%, Li Mega можна буде заряджати при екстремально високій потужності у 315 кВт. Про це повідомляє carnewschina.

Що відомо про Li Mega

Li Mega новий китайський мінівен

Компанія також опублікувала відео, у якому показує процес зарядки мінівена. Електрокар вийшов унікальним, бо його можна буде зарядити на 500 км пробігу всього за 12 хвилин.

Разом з тим, з 6% до 80% автомобіль заряджається всього за 11 хвилин, набираючи 77,3 кВт•год. Це абсолютний рекорд максимальної потужності заряду.

Попередній рекорд був зафіксований також у творіння цієї компанії — автомобіля Xpeng G9, який склав 445 кВт. Щоб можна було порівняти, електричний Porsche Taycan заряджається при максимальній потужності у 270 кВт, тобто удвічі меншій, ніж Li Mega.

Зазначається, що для Li Mega потрібен буде спеціальний зарядний пристрій, який витримуватиме понад 711 А під час зарядки. У жодної іншої фірми немає таких зарядних пристроїв. Максимальним на цей час вважається пристрій від Huawei, максимальний струм якого складає 600 А.

Раніше "Телеграф" розповідав, які електрокари можуть зарядити будинок у випадку відключень світла: перелік моделей.