Блукали одні в полі: з’ясувалося, як знайшли загублених дітей на Закарпатті

Читать на русском
Автор
Знайдені діти Новина оновлена 04 вересня 2022, 15:03
Знайдені діти. Фото https://www.dsns.gov.ua/

Дітей, які зникли 18 серпня на Закарпатті, знайшли в полі майже за 8 км від села Порошково, біля якого вони загубилися в лісі.

Дітей, які пропали ввечері в середу, 18 серпня, біля села Порошково на Закарпатті, знайшли наступного дня в полі поблизу селища Пузняківці.

Про це "Телеграфу" розповів співробітник прес-служби ужгородського главку ДСНС Федір Філіп.

Відомо, що діти ввечері, 18 серпня, пішли в ліс по ягоди, але не повернулися і їх довелося шукати.

Як повідомляють в ЗМІ, в лісі загубилися четверо дітей — дівчинки 2007 та 2014 року народження і хлопчики — 2011 і 2013-го.

"Головне, що дітки знайшлися живі і здорові, нічого з ними не сталося і, попередньо, медичної допомоги вони не потребують", — заявив співробітник прес-служби ДСНС.

За його словами, дітей знайшли між селами Порошково Ужгородського району та Пузняківці Мукачівського району.

"Інформація про дітей, які загубилися, до нас в рятувальну службу надійшла від співробітників Нацполіції о першій годині ночі. До їх пошуку було залучено 85 осіб — це рятувальники, працівники поліції та лісового господарства, місцеві жителі. Використовувалися службові собаки", — говорить Федір Філіп.

Також він заявляє, що для пошуку дітей створили кілька пошукових груп, які досліджували місцевість. Одні прочісували лісові масиви і поля, інші з’ясовували, чи не бачив хто цих дітей в населених пунктах, які є сусідами з Порошково.

"Проведена колосальна робота!", — говорить чоловік.

За його словами, дітей знайшов рятувальник Юрій Шпеник, який об’їжджав територію на автомобілі і опитував працівників закладів харчування, магазинів і випадкових перехожих.

Він дізнався, що дітей бачили в районі села Пузняківці і поїхав у тому напрямку.

Коли рятувальник їхав по автодорозі, то побачив дітей, які йшли по полю. Після цього він з’ясував, що саме їх шукають і забрав з собою, після чого відвіз до місця проживання.

Варто відзначити, що відстань між селами Порошково і Пузняківці досить-таки немаленька — 8 км. Таким чином дітям довелося подолати довгий шлях, поки їх знайшли.

Маршрут зниклих дітей

Раніше "Телеграф" повідомляв, що 14 серпня поблизу смт. Ворохта в Івано-Франківській області загубився шестирічний хлопчик — його вдалося знайти.

Нагадуємо, що в кінці липня в курортному селищі Старий Салтів Харківської області загубилася шестирічна Мирослава Третяк — її знайшли вбитою.