Силовики Путіна намагалися завербувати бійця СБУ, шантажуючи його застряглим в РФ батьком (відео)

Читать на русском
Автор
СБУ
СБУ. Фото https://gordonua.com/

Співробітники ФСБ Росії погрожували працівнику СБУ і шантажували його батьком, затриманим на кордоні в РФ, щоб отримати інформацію про Запорізьку АЕС.

У Службі безпеки України зафіксували випадок спроби співробітників Федеральної служби безпеки Росії завербувати українського офіцера із Запорізької області.

Про це в четвер, 19 серпня, повідомляє Служба безпеки України в своєму Telegram-каналі.

Відомо, що російська спецслужба хотіла отримати інформатора саме з числа співробітників СБУ в Запорізькій області тому що російських службових цікавили секретні документи, а також інформація про атомну електростанцію в Запоріжжі.

Щоб домогтися свого, працівники ФСБ почали тиск на співробітника СБУ через його батька, якого затримали раніше на кордоні в РФ.

Батько працівника СБУ поїхав в Росію у приватних справах, але повернуться не міг, оскільки його затримали співробітники ФСБ, що стало для них хорошим приводом, щоб завербувати українського службовця.

Вони запропонували йому взаємовигідні умови, але не дивлячись на шантаж, погрози і обіцянки грошової винагороди з боку ФСБ, співробітник СБУ не зрадив присязі і не став співпрацювати з росіянами.

СБУ

В Україні встановили особи кадрових офіцерів російської ФСБ, які намагалися завербувати українського співробітника служби безпеки — це Олексій Демченко і Дмитро Картавцев.

У правоохоронних органах заявили, що батько офіцера СБУ повернувся додому, адже його син не захотів співпрацювати з працівниками ФСБ. Як заявляють в поліції, зараз український співробітник служби безпеки і його батько продовжують отримувати погрози.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в січні 2020 року ФСБ хотіла завербувати маріупольського бізнесмена.

Нагадуємо, що в СБУ повідомили про спробу бойовиків "ЛНР" завербувати чиновника Мін’юсту.